ClickCease

Microsoft opent een HoloLens experience room in New York

De HoloLens van Microsoft begint langzaam vrij te komen voor het publiek, waar eerder weinig bekend was over de augmented reality bril is er nu een plek waar je zelf de bril kan testen. De Hololens geeft de mogelijkheid om een virtuele laag over de werkelijkheid te leggen, hierdoor kun je elk gewild scenario creëren. Dit allemaal terwijl je door een ‘normale’ bril kijkt, Microsoft opende een showcase voor game ontwikkelaars en designers in Downtown New York.

Elfstedentocht

Look Inside Microsoft's Secret Hololens Room At Its Flagship Store In NYC

Microsoft heeft onlangs de Microsoft HoloLens Development edition vrijgegeven, met deze development edition zijn ze 11 steden langs gegaan. De verkoop van de slots in alle elf steden aren binnen 90 minuten uitverkocht, dat geeft wel aan hoe populair de HoloLens is.

Veel kans om de HoloLens te checken zul je nog niet krijgen, de HoloLens wordt tot nu toe exclusief geshowcased in New York en de wachtlijst bevat nu al enkele honderden geïnteresseerden. Die enkele honderden geïnteresseerden komen alleen al uit New York, bovendien zijn dit allemaal ontwikkelaars.

Voorlopig is de HoloLens dus nog niet toegankelijk voor het ‘normale’ publiek. Dat komt omdat ontwikkelaars nu een sterkere uitgaanspositie hebben, zij kunnen namelijk met nieuwe concepten komen en eventuele verbeteringen voor de Hololens. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er nog meer van deze Showcase locaties komen, vooral in Silicon Valley waar alle ontwikkelaar guru’s van de US zich bevinden.

HoloStudio

HoloIn de demo’s die Microsoft gaf tijdens de Elfstedentocht bleek er een ver bovenuit te springen, de Holostudio. De Holostudio moet dé ontwikkelaarstool van Microsoft worden. Het grootste voordeel aan de Hololens is dat je niet gelimiteerd bent in je bewegingen, je kunt vrij rondlopen zonder dat er kabels in de weg zitten.

Het meest indrukwekkende aan de HoloLens is dat je complete omgeving interactief is. Zo start je de demo bijvoorbeeld door met je vinger te tikken, op dezelfde manier zoals je dat op een tablet of smartphone doet alleen doe je dit nu op een willekeurige plek in de lucht.

Door te tikken krijg je een toolbox ter beschikking, deze moet je op een plek in de kamer zetten waar je er geen last van zult hebben. De manier waarop is eigenlijk heel logisch, je loopt naar de toolbox, pakt hem op en zet hem weg op de plek in de ruimte die jij prefereert. Dit klinkt zoals je dat bij een normale toolbox ook zou doen, alleen is deze toolbox volledig fictief.HoloStudio user interface : r/HoloLens

Ruimtescanner

Nadat je de toolbox hebt weggezet kun je aan de slag met een nieuw project, zo kun je bijvoorbeeld een whiteboard ophangen in je werkruimte. Je selecteert eerst het whiteboard uit de toolbox en plaats deze op een willekeurige locatie in de ruimte, de muren zelf zijn nog geen optie.

Om een object op de muur of vloer te plaatsen moet je eerst de ruimte inscannen, dit gaat volgens het zelfde principe als een panorama foto.

 Je draait in een cirkel om je eigen as en de HoloLens scanned vervolgens de ruimte in, als je dit gedaan hebt kun je de hele werkruimte als interactieve tool gebruiken. Je kunt dingen ophangen of ergens tegenaan zetten, net zoals je dat met ‘echte’ spullen ook zou doen. In de vernieuwde versie van de Toolbox zou je dus eventueel een televisie kunnen ophangen, of een lijstje van wat je die dag nog moet doen.

HoloLens Spatial Mapping - Unity Manual.

Aquarium

Een 2e optie van de HoloStudio is vooral voor de entertainment. Je kunt namelijk ook je kamer veranderen in een levensgroot aquarium. Door in de toolbox het aquarium te selecteren komt er een klein aquarium die midden in de kamer zweeft. Om deze levensgroot te maken zeg je simpelweg ‘’Life-size’’ tegen de Hololens, omdat de kamer gescanned is wordt het aquarium perfect aangepast aan de afmetingen van de ruimte.

Plotseling sta je tot aan je knieën in het zand van het aquarium, en zie je vissen van 2 meter langs zwemmen. Ook het aquarium kun je weer volledig aanpassen naar eigen wens, zo kun je planten of vissen toevoegen. Door commando’s te geven als ‘Resize’ en ‘Rotate’ kun je vissen verschillende kanten op laten zwemmen, ook kun je ze groter of kleiner maken.Microsoft HoloLens — Chanelle de Nysschen

Watch the Watch

De 3e demo was meer een instructie video die straks toegepast kan worden tijdens het kopen van spullen. In een demoruimte staat een tafel, je selecteert een product en de Hololens zal uitgebreid uitleggen hoe het product is gemaakt en wat de functie is.

Bij de laatste demo’s was dit een horloge, het horloge werd van zijn originele formaat wel 5 keer zo groot gemaakt. Daarna werden alle losse componenten in het horloge uitgebreid uitgelicht.

Zo krijg je dus een beter idee van het product dat je koopt, op den duur kunnen zelfs instructie video’s worden toegevoegd aan de HoloLens. Als het horloge dan kapot is zou je deze eventueel zelf kunnen repareren, dat scheelt je een ritje naar de dure juwelier.

Robot invasie

De laatste demo is een welbekende demo die al eerder werd laten zien tijdens de keynote van Microsoft. Deze demo kun je bekijken in het onderstaande filmpje.

De HoloLens heeft dus extreem veel potentie en zou het leven een stuk makkelijker en leuker kunnen maken, er is nog geen enkele indicatie over de release van de HoloLens. Tot nu toe kunnen we alleen nog maar gokken hoe vet de Hololens is, we hopen dan ook snel dat Microsoft een tour door Europa gaat doen.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.