ClickCease

De 3 beste use cases voor VR hand tracking

Use Cases - Hand tracking VR - VR Expert

Virtual reality hand tracking stelt bedrijven in staat werknemers op te leiden in levensechte simulaties, producten te ontwerpen in meeslepende 3D en virtueel samen te werken in real-time van overal ter wereld. VR hand tracking is nog betrekkelijk nieuw, maar het heeft vandaag al veelbelovend aangetoond voor toepassingen in ondernemingen. Hier zijn de drie beste enterprise use cases voor virtual reality hand tracking.

Training & Simulatie

De doeltreffendheid van virtual reality voor het maken van simulaties en opleidingen wordt bepaald door de inhoud en de immersiviteit van de ervaring. Immersie wordt bereikt in combinatie tussen de visuele getrouwheid en de uitbeelding van wat ervaren wordt.

Natuurlijke gebruikersinterface, ook wel skeuomorfisme genoemd, is wanneer er interactie is met een technologie vanuit de menselijke natuurlijke middelen, zodat de technologie lijkt op het equivalent in de echte wereld, d.w.z. hand-tracking.

Dit is belangrijk in een opleidings- en simulatiesetting, waar nauwkeurige hand-tracking van het grootste belang is. Met dergelijke hand-tracking kunnen gebruikers trainen hoe zij hun echte handen moeten gebruiken bij virtuele chirurgische ingrepen of welke handelingen zij moeten verrichten om een vliegtuig te besturen.

Impressive design

Om immersief te kunnen ontwerpen, moet het beter en praktischer zijn dan ontwerpen buiten VR, dat wil zeggen wrijvingsloos en precies de handen volgen.

In wezen moet VR-design, om immersief te zijn, een fotorealistische weergave van voorwerpen en de omgeving opleveren. Daarbij moet de mogelijkheid om te manipuleren, aan te passen en ontwerpen te maken gemakkelijker en natuurlijker aanvoelen dan standaard 2D alternatieven. 

Met hand tracking in VR kan een ontwerper effectief experimenteren met verschillende materialen, kleuren, belichting, en nog veel meer door middel van immersief ontwerpen. Uiteindelijk worden de ontwerpstromen geoptimaliseerd, de ontwerpkosten verlaagd, en de samenwerking verbeterd.

Samenwerking op afstand

“Handgebaren zijn echt een krachtig aspect van communicatie, zowel van de kant van de spreker als van de luisteraar” Dr. Carol Kinsey Goman, lichaamstaaldeskundige en auteur, “Gebaren kunnen mensen helpen om duidelijker gedachten te vormen, in strakkere zinnen te spreken en meer declaratieve taal te gebruiken.”

Handgebaren bij samenwerking op afstand helpen bij het vormen van de ideeën van de spreker en hoe de luisteraar die ideeën interpreteert, en geven zo vorm aan wat begrepen wordt. Het effectief volgen van de handen en begeleidende gebaren resulteren in superieure non-verbale communicatie.

Zo ontstaat een effectievere werkomgeving op afstand, die zich vertaalt in betere communicatie, sociale cohesie en vertrouwen.

Conclusie

Virtual reality hand tracking is van cruciaal belang voor bedrijfstoepassingen op het gebied van opleiding en simulatie, immersief ontwerpen, en samenwerking op afstand. Een natuurlijke gebruikersinterface stelt werknemers in staat te trainen met hun echte handen in virtuele gesimuleerde omgevingen, waardoor de prestaties van de werknemers toenemen. Evenzo kunnen ontwerpers met frictieloze handtracking hun ontwerpworkflows verbeteren, en is bewezen dat gebarenprecieze handtracking de communicatie bij samenwerking op afstand verbetert, waardoor de teamprestaties toenemen.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.