ClickCease

360 video’s synchroniseren op mobiele VR-headsets

Mobiele VR-headsets bieden een gemakkelijke en betaalbare manier om 360 video’s weer te geven. Het beheren en afspelen van de inhoud kan een heel gedoe zijn. Vooral als u uw 360-inhoud tegelijkertijd aan meerdere mensen wilt laten zien. In dit artikel bespreken we hoe je 360 ​​° -video’s eenvoudig kunt synchroniseren op mobiele VR-headsets. 

Het volgende komt aan bod.

 • De juiste mobiele VR-headsets kiezen
 • Hoe u uw 360 video en headsets kunt voorbereiden
 • Software voor het synchroniseren van 360 video’s
 • 360 video’s afspelen op mobiele VR-headsets
 • De juiste mobiele VR-headsets kiezen

Kies de juiste mobiele VR-headset

Mobiele headsets zijn VR-apparaten die geen extra externe hardware of invoer nodig hebben om virtual reality-inhoud af te spelen. Ze zijn ideaal voor inhoud zoals 360-video’s en eenvoudige games. Voor evenementen en gesynchroniseerde VR-ervaringen worden ze ook aanbevolen.

VR Expert | gebruik van VR headset

Op dit moment is de beste mobiele VR-headsets de Oculus GO. Alle benodigde hardware is inbegrepen en biedt de beste ervaring op het gebied van kwaliteit, comfort en bediening. Het is ook de meest betaalbare mobiele VR-headsets voor slechts 220 euro. Als je meer wilt weten, lees dan ons stuk over wat Oculus Go betekent voor grote VR-evenementen.

De op één na beste mobiele vr-headsets is de Gear VR. Het biedt een goede ervaring met een schermresolutie vergelijkbaar met de Oculus GO en een vergelijkbaar niveau van comfort en batterijduur. Het kost twee keer zoveel en heeft problemen met oververhitting en kan een lagere FPS en bitrate aan. 

Hieronder vind je een vergelijking van de twee.

 • Oculus GO Gear VR
 • Resolutie 4096 x 2048 3840 x 1920
 • Codecs H.264 en h.265 H.264 en h.265
 • Bestandsgrootte 9,4 GB 700 mb
 • Lengte geen limiet 10 minuten
 • Bitrate 40 Mb / s 16 Mb / s
 • FPS 60 30

Als je al toegang hebt tot Android-apparaten, kun je ook een generieke mobiele VR-headsets gebruiken, zoals een Google Cardboard of een van de vele plastic VR-apparaten. Deze bieden een goedkope oplossing, maar de kwaliteit van de videoweergave, het comfort en de algemene ervaring voelen ook minder hoog aan.

VR Expert| VR

Hoe u uw 360 video en headsets kunt voorbereiden

Zodra je je mobiele VR-headset hebt geselecteerd, is het tijd om ze voor te bereiden op synchronisatie. De eerste stap is het downloaden van de VR Sync-app op elk apparaat, deze is te vinden in de relevante app-winkels. Ervan uitgaande dat je 360 ​​° -video hebt gekozen, is de tweede stap het controleren of de inhoud overeenkomt met de aanbevolen instellingen, zoals hierboven beschreven. U kunt de specificaties van uw inhoud controleren door er met de rechtermuisknop op te klikken en ‘eigenschappen’ te selecteren. 

De tweede stap is het uploaden van de inhoud naar uw apparaten. We adviseren om speciale software te gebruiken, zoals onze VR Sync-oplossing. Hierdoor kunt u de inhoud uploaden naar onze online content manager. Vanaf hier kunt u de inhoud automatisch naar elk apparaat pushen waarop onze app is geïnstalleerd. Dit gebeurt automatisch en draadloos. Je hoeft maar één keer te uploaden en te pushen, ongeacht hoeveel mobiele VR-headsets je wilt synchroniseren.

Je 360​​°-video testen op mobiele vr-headsets

Zodra al uw inhoud op de apparaten staat, raden we u ten zeerste aan te testen of de apparaten de inhoud correct afspelen. Gebruik gewoon onze web afstandsbediening om het afspelen te starten en te stoppen. U kunt de inhoud herhalen met onze web afstandsbediening en controleren als er geen probleem is met afspelen of de batterij niveaus van elk apparaat. We raden u aan de inhoud minimaal vier keer zo lang uit te voeren. Zo zorg ik ervoor dat er op dit moment geen problemen zijn opperste. 

VR Expert | Mobile VR

VR-synchronisatie software gebruiken om mobiele VR-headsets te synchroniseren

Het gebruik van synchronisatiesoftware om voor te bereiden en te testen bespaart realtime (en problemen). De software schittert echter echt op een evenement of presentatie. Met slechts een druk op de knop kun je het afspelen op een onbeperkt aantal apparaten tegelijkertijd starten. Met de groepering functie kunt u zelfs specifieke inhoud afspelen op groepen apparaten. U kunt zelfs het afspelen volgen en een afspeellijst maken voor een soepele ervaring. 

Conclusie

Mobiele vr-headsets zijn de beste manier om 360-video’s te synchroniseren met Oculus GO bovenaan. Het gebruik van speciale software zoals VR Sync is erg handig bij het voorbereiden, testen en synchroniseren van de ervaring. Wilt u meer informatie of een proeflicentie, ga dan naar onze website. Wilt u een VR bril kopen?

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.