ClickCease

360fly

De 360fly lijkt op het eerste gezicht een oogbol die uit een robot is gevallen. Een rond voorwerp met een glanzende lens en een hoekige facet bol eromheen. Simpel, strak en sportief. De marketing richt zich ook erg op “extreme” sporten zoals skateboarden, stuntwerk op fietsen en surfen in hoge golven.

Mogelijkheden

De camera is een “wearable”, je kunt deze bevestigen op een helm, een skateboard of elk ander sportartikel. Daarmee kun je ook goed zien naar welke doelgroep deze high-tech camera een flinke knipoog geeft; de GoPro. In de doos kun je ook gebogen en platte bodemplaatjes vinden met een “tilt-mount” voor bevestiging op een plat voorwerp of bijvoorbeeld een helm. Het spreekt haast voor zich dat de 360fly waterdicht, stofdicht en schokabsorberend is, vergelijkbaar met de langverwachte Giroptic 360 cam.

Dat de camera werkt met temperaturen tussen -20 en +40 graden Celsius is een groot voordeel bij een sportcam als deze. De 240 graden hoek is erg wijd en de resolutie is 1504×1504, een vierkant formaat en daarmee geen standaard resolutie voor video. Met een App kun je ook op afstand deze camera besturen en afspelen is mogelijk op Mac, Windows, iOS en Android. Het stitchen van de beelden gebeurd live waardoor er weinig nabewerking noodzakelijk om de video’s geschikt te maken voor virtual reality.

Conclusie

Het grootste nadeel is misschien wel dat deze camera nog niet te verkrijgen is, vanaf de lente 2015 zal dit product verscheept worden. Deze zwarte bol gaat direct de strijd aan met de populaire GoPro en voegt een 360 graden feature toe waarmee het voor de sporter een erg aantrekkelijke optie kan zijn.

Specificaties 360fly

 

Aantal lenzen 1
Lensspecificaties 8 element glass ultra fisheye F2.5
Filmhoek 240
Videoresolutie 1504×1504
Frames per seconde 29.97
Fotoresolutie  
Zoom  
Batterij 1600mA Li-Polymeer (180 minuten opname)
Display  
Geheugen 32GB intern
Gewicht 138gr (camera), 30.6gr (mount), 15g (batterij-aansluiting)
Aansluitingen Bluetooth, USB 2.0
Wifi Ja
GPS nee
App Ja
Extra Waterbestendig, accelerometer sensor
Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.