ClickCease

4 veelgestelde vragen over de Oculus Quest 2 voor zakelijk gebruik

In dit artikel worden vier veel gestelde vragen omtrent de Oculus Quest 2 beantwoordt. Deze VR-headset is recent aangekondigd en is de opvolger van de Oculus Quest 1.

De nieuwe versie van Oculus Quest heeft een aantal significante verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Vooral de hogere schermresolutie en de verbeterde chipset springen in het oog. De Oculus Quest 2 is ook nog eens goedkoper dan zijn voorganger: de VR-headset kost in Nederland 288 euro exclusief btw, terwijl de Oculus Quest 1 maar liefst 380 euro exclusief btw kostte.

Is de Oculus Quest 2 geschikt voor zakelijk gebruik?

VR expert Oculus Quest met controllers

In principe is deze VR-headset is uitsluitend bedoeld voor consumenten, net als zijn voorganger. De Oculus Quest 1 werd echter veelvuldig voor zakelijk gebruik ingezet. Met de lancering van de Oculus Quest 2 word dit een stuk lastiger. Het is namelijk vanaf heden verplicht om je Oculus Quest 2 te koppelen aan een Facebook account. Zonder koppeling is het niet mogelijk om de Quest 2 te configureren.

Mocht u de bril toch willen aanschaffen voor zakelijk gebruik, dan zal er een Oculus For Business Unit aangeschaft moeten worden. Dan is het niet nodig om in te loggen met een Facebook account. De aanschafprijs is dan per headset 682 euro. Daarnaast betaald u jaarlijk een abonnement van 155 euro per headset. U krijgt dan wel toegang tot het Oculus for business platform/

Kan de Oculus Quest 2 gebruikt worden zonder Facebook-account?

VR expert Oculus Quest 2 met controllers

Nee, dit kan niet. Facebook heeft met de lancering van de Oculus Quest 2 aangekondigd dat elke Oculus Quest 2 gekoppeld moet worden aan een Facebook account. Het originele Oculus account systeem stopt. Gebruikers met een bestaande Oculus account kunnen deze tot eind 2023 blijven gebruiken. 

Kan ik geen nep Facebookaccount aanmaken om in de Oculus Quest 2 te gebruiken?

Dit is niet aan te raden. Mocht een persoon betrapt worden door Facebook op het gebruik van een nep-account, dan wordt het Facebook account van die persoon verwijderd evenals alle (eventueel tegen betaling) aangeschafte applicaties. Facebook zoekt actief naar dit soort gebruikers. 

Welke VR-headsets zijn goede alternatieven van de Oculus Quest 2?

Pico Neo 2 Kopen | VR ExpertHP Reverb G2 Kopen | VR Expert

 

 

 

 

 

 

 

 

De beste alternatieve VR-headsets voor de Oculus Quest 2, zijn de Pico Neo 2 en de HP Reverb G2. De Pico Neo 2 heeft vergelijkbare mogelijkheden als de Oculus Quest 2 en richt zich specifiek op de zakelijke toepassingen.  De HP Reverb G2 heeft een nog scherper scherm dan de Oculus Quest, maar werkt alleen met een VR-computer.

Heeft u vragen over de Oculus Quest 2 of over andere zaken?
Wij geven vrijblijvend advies!

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.