Google neemt AR LED-maker Raxium over voor een miljard dollar

  • apr 19, 2022
  • 3 minuten

Ondanks dat het niet officieel is bevestigd door beide bedrijven, meldt The Information dat Google de in Californië gevestigde LED-maker voor augmented en mixed reality-headsets, Raxium, heeft overgenomen voor 1 miljard Amerikaanse dollar.

Wat heeft Google gekocht?

Na onze eerdere berichten dat Google augmented reality-talent inhuurde, signaleerde een aankomende AR-glas- en AR-app-store. Gecombineerd met de details gelekt van een lichtgewicht, dun en ongebonden augmented reality-apparaat aangedreven door Google’s Tensor, genaamd Project Iris. Nu komt naar buiten  dat Google Fremont, de in Californië gevestigde LED-maker voor AR-apparaten, Raxium, heeft overgenomen. Een startup van vijf jaar oud die ultraheldere MicroLED-schermen ontwikkelt. Interessant is dat MicroLED een anorganische weergavetechnologie is met meestal een lagere lichtopbrengst in vergelijking met zijn organische tegenhanger, OLED.

Naar aanleiding van deze overname van een miljard dollar gaat het gerucht dat Google overweegt om extra bedrijven te kopen die betrokken zijn bij het ontwikkelen van components voor augmented reality-glasapparaten.

Google-Raxium-VR-Expert-2

Waarom Raxium?

De toename van nieuwe AR-apparaten in overwegend Aziatische markten heeft grotendeels te maken met de doorbraken in waveguide-technologie. De technologie en lensbouw hebben echter nog steeds problemen met lichtverlies.

Hier komt Raxium in beeld, omdat de startup er trots op is extra heldere MicroLED-schermen te kunnen produceren  , waardoor de verduistering die waveguide oplevert effectief wordt tegengegaan om het augmented reality-effect in AR-brillen te omhullen. Bovendien  heeft Raxium een efficiënter productieproces voor MicroLEDs ontwikkeld  dat kan helpen om de productiekosten te verlagen. Iets waar Google veel baat bij zal hebben bij de productie van zijn upcoming Project Iris AR-glas, waarvan het gerucht gaat  dat het ergens in 2024 wordt verzonden.  Deze lagere productiekosten kunnen resulteren in een concurrerend prijskaartje om een nieuw Google AR-glas op westerse markten te introduceren.

VR Expert - Google Glass Enterprise Edition 2

Evenzo heeft Google momenteel een capabele marktaanwezigheid binnen AR Health met zijn Google Glass voor ondernemingen, die Pund-IT Inc. analist Charles King aan SiliconANGLE vertelde: “de overname zou de bredere, bedrijfsgerichte AR-strategie van Google kunnen verbeteren en naar voren duwen … Als  de displaytechnologie van Raxium zo goed is als de geruchtenprijs van $ 1 miljard suggereert, zou dit een zeer groot probleem kunnen zijn voor Google en een wake-up call voor zijn concurrenten. “

Conclusie

De overname van Raxium is een grote toewijding van Google aan augmented reality, omdat ze de componenten willen bouwen die nodig zijn om hun toekomstige Project Iris AR-apparaat te produceren. Bovendien laat de aankoop van Raxium met zijn ultraheldere MicroLED-patent zien dat Project Iris de waveguide-lenstechnologie zal overnemen, omdat bekend is dat deze het licht van de displaybron verduistert.

Aanbevolen artikelen

Discussion

Geef een antwoord

You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.