ClickCease

5 vette Oculus Rift games & apps

Het concept van de Oculus Rift spreekt tot de verbeelding maar niemand weet wanneer dit product echt op de markt zal komen. Recent werd duidelijk dat we waarschijnlijkt tot beging 2016. geduld moet hebben. Je kunt wel een “Developer Kit” bestellen, maar iedereen kan deze set bestellen, ook als je geen ontwikkelaar bent. Het product is alleen nog niet uitontwikkeld.

Maar toch is er al zijn er al heuse winkels voor Oculus Rift content. Je kunt natuurlijk terecht op de site van Oculus zelf via share.oculus.com maar daarnaast heb je tevens twee overzichtssites;  WEARVR  & Rift Arcade.  Wij kijken deze week eens wat er allemaal op laatstgenoemde te vinden en pakken vijf Rift games die je absoluut niet moet missen!

1.Quake 1

Een spel van twintig jaar oud op een systeem dat nog niet eens uit is, een aparte combinatie maar wel eentje die werkt. Quake is een absolute klassieker en in combinatie met een Rift is het een aangename trip naar het verleden. En ook nog eens gratis te downloaden.

2.CINEVEO

Een videospeler voor 10 dollar, dat lijkt een beetje duur. Maar er is veel aandacht besteed aan deze speler, je kunt kiezen uit verschillende thema’s die je midden in een theater plaatsen. Je mag zelfs jouw stoel kiezen! De thema’s variëren van traditioneel tot fantasierijk, een drive-in waar je in een virtuele auto zit bijvoorbeeld. Ook kun je ondertitels toevoegen en er is een webcam functie waarmee je in de speler kunt kijken naar de buitenwereld.

3.Toybox Turbos

Misschien ben je oud genoeg om Micro Machines te herinneren, een autoracespel met miniatuur auto’s die door een huis scheuren. Dit thema is vaker gebruikt maar in VR lijkt het alsof je echt over tafels rijdt tussen pakken melk door. Dit is geen vernieuwend spel maar de Rift geeft het een nieuwe…tja, nieuwe dimensie dus…

4.Discovering > Space

Met een VR systeem ben je niet meer gebonden aan deze planeet, en met deze ruimtereis lijkt het alsof je sterren en planeten kunt bezoeken vanuit de huiskamer. Als je de ervaring van een astronaut wilt beleven zonder een onhandig ruimtepak aan te trekken, en die jarenlange studie, kun je hiermee toch een tripje langs Mars en Pluto maken.

5.Zero Point

Dit is een documentaire gefilmd met 360 graden camera’s over VR technologie. Het geeft een mooi voorbeeld van de mogelijkheden die VR toe kan voegen aan film, zeker als het speciaal voor die technologie is gemaakt. Maar met een prijskaartje van 15 dollar voor een film van 22 minuten is het toch wel even slikken voor je deze film aan zult schaffen, in tegenstelling tot een spel ben je er na 22 minuten wel klaar mee.

Volwaardige Triple A titels voor de Rift bril zijn helaas nog niet beschikbaar maar er is genoeg vette content waar je nu al mee aan de slag kunt. Volgende week kijken wij we wat er allemaal op de andere sites te vinden is!

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.