ClickCease
countryLogo Business
  • Deskundig advies
  • Betaal op factuur
  • 9,3/10 beoordeling door klanten
  • Wereldwijde levering
  • Gratis proefservice

De Pico 4 is hier

De Pico 4 is hier

Wij adviseren

Bekijk ons assortiment

VR Expert - Pico 4 Enterprise headset met controllers

VR / AR Software

VR Expert - Teamviewer Frontline logo

Knowledge Base

VR Expert - KB icoon

Services

[homepage_services]

Wij maken uw VR of AR bril startklaar door vooraf de bril te configureren en de gewenste applicatie en/of 360 content te installeren.

Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met onze support desk zodat u zo snel mogelijk weer aan de slag kan.

Event support op locatie. Professionele ondersteuning bij het AR of VR gedeelte van uw evenement.

Wij maken uw VR of AR bril startklaar door vooraf de bril te configureren en de gewenste applicatie en/of 360 content te installeren.

Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met onze support desk zodat u zo snel mogelijk weer aan de slag kan.

Event support op locatie. Professionele ondersteuning bij het AR of VR gedeelte van uw evenement.

Use Cases

Use cases

Geen uitdaging is ons te groot. Bekijk onze use cases en kom erachter hoe wij te werk gaan.

Meer informatie >

VR Expert - Coca Cola Use case image

Use Cases

Geen uitdaging is ons te groot. Bekijk onze use cases en kom erachter hoe wij te werk gaan.

VR Expert - Coca Cola Use case image

Geen uitdaging is ons te groot. Bekijk onze use cases en kom erachter hoe wij te werk gaan.

Wij werken samen met:

Huawei
Adidas
Rabobank Logo
VR Expert - IBM Logo
Telekom
Tele 2
Porsche
Damen Logo
Rijkswaterstaat Logo
Mercedes
Tele 2
Rabobank Logo
Telekom
VR Expert - IBM Logo
Rijkswaterstaat Logo
Damen Logo

Klantreferenties

VR Expert - Logo Telekom

"VR Expert is een zeer professionele partner met wie wij graag samenwerken. Super service en de levering van de headsets gebeurt meestal op de volgende werkdag!"

Stefan Flory
telekom.de

VRelax

“VRelax hecht veel waarde aan vaste aanspreekpunten bij VR Expert die betrokken zijn bij wat wij doen. We houden elkaar scherp en vinden ze met elkaar de versnelling die nodig is om samen succes te behalen.”

Stefan Vogelzang

vrelax.com

MoveMe Logo

"Top experts, ongelooflijk goede service en opvolging. Een zeer goed team waar je terecht kan met al je vragen en mee denkt wat het beste is. Een grote aanrader."

Ritchie Vermeire

movemeproductions.be

Qualizorg

"We werken graag samen met VR Expert. Ze zijn erg behulpzaam en de installatie en support service is erg handig."

Dennis van Dijken

qualizorg.nl

FAQ

Mogelijkheden met VR & AR

De zorg wordt over het algemeen alleen maar duurder en met langere wachttijden. Virtual reality oplossingen kunnen het antwoord zijn om de zorg goedkoper te maken en te zorgen dat de juiste zorg sneller beschikbaar is!

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in de zorg?
Lees dan ons VR in de zorg artikel.

Een uitdaging in het onderwijs is om leerlingen geinteresseerd te houdne in de lesstof en alle informatie succesvol over te dragen.

VR biedt hiervoor de ideale oplossing. Met virtual reality is het mogelijk om lessen uitdagend en leerzaam te maken door ze onder te dompelen in de lesstof.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Klik hier om verder te lezen

Augmented reality leent zich er zeer goed voor als hulpmiddel om assemblage en regelmatig onderhoud te vereenvoudigen. 

Bent u benieuwd wat er mogelijk is met AR in de machinebouw? Lees dan ons artikel over dit onderwerp!

Software

VR Expert biedt verschillende software oplossingen voor zowel Virtual en Augmented Reality headsets. Mogelijke opties zijn remote support, mobile device management software opties, workflows creëren en meer. De software opties die we bieden zijn beschikbaar voor de meeste headsets die we verkopen.

VR Expert werkt samen met een bedrijf die zich specialiseerd in custom software oplossingen voor zowel VR als AR. Voorbeelden hiervan zijn: 360 graden videos, AR filters, Training videos en meer. Neem contact op voor meer informatie

Indien u gebruik maakt van onze installatie service zorgen wij dat uw hardware klaar voor gebruik wordt geleverd.

Wij bieden een hele reeks aan services om u te ontzorgen. Installatie, support, swap en event services zijn onze belangrijkste pijlers.

Hardware

De meest eenvoudige manier is om dit via het bestelproces te doen. Mailen of bellen is natuurlijk ook mogelijk.

Ja, Sinds April 2022 hebben wij ook een aanbod voor consumenten, waaronder de exclusieve Pico Neo3 Link. U vindt ons aanbod op vr-expert.nl/consumer.

Overig

Virtual reality is niet meer theorie maar eindelijk werkelijkheid. De VR hardware was in de jaren negentig nog niet in staat een overtuigende virtuele wereld te tonen, nu kun je een VR bril kopen die je naar iedere uithoek van de wereld brengt, of het heelal laat verkennen. Je kunt een VR bril huren of een VR bril kopen, in beide gevallen zijn er diverse opties met ieder hun unieke kenmerken.

Een VR bril kopen

Virtual reality is bereikbaar voor iedereen. Met een kartonnen houder kun je iedere smartphone omtoveren tot een virtueel scherm, met een 3DoF headset kun je vanaf een vaste positie 360 graden films kijken of spelletjes spelen. En met een luxe 6DoF headset kun je overal naartoe reizen zonder de huiskamer te verlaten. Voor de meest uitgebreide brillen heb je wel een krachtige computer nodig om de maximale potentie eruit te halen.

Een VR bril huren


Voor zakelijk gebruik kan een VR bril huren uitkomst bieden. Zo hoef je niet te investeren in dure hardware waar je wellicht eenmaal of enkele keren gebruik van zult maken. Zo kun je een virtuele bioscoop inrichten met tientallen headsets zonder grote investeringen te maken. Het grote voordeel bij een huurovereenkomst is de ondersteuning en expertise van het verhuurbedrijf. Focus je op de gasten of klanten en laat het technische verhaal over aan de specialisten. Er zijn volop opties voor hardware, software en begeleiding op locatie.

Hoewel virtual reality nu op een hoog niveau is aangekomen, staan de ontwikkelingen zeker niet stil. Bekijk daarom eerst of je gaat investeren in een nieuw product, of liever apparatuur inhuurt zodat je niet met een verouderd systeem achterblijft. Laat je voorlichten door de experts voordat je een besluit neemt, en onderzoek eerst alle mogelijkheden. Voor iedere consument of zakelijke gebruiker is er een VR bril die past!

Augmented reality voegt een laag toe aan de werkelijkheid om ons heen. Daarmee is het een andere technologie als virtual reality dat juist een compleet andere wereld laat zien. Beide technologieën bieden unieke mogelijkheden om een boodschap over te brengen, en het leven eenvoudiger of leuker te maken. AR hardware is verkrijgbaar in verschillende vormen zoals smartphones, tablets en brillen. Veel mensen maken er al dagelijks gebruik van, vaak realiseren ze niet eens dat het augmented reality betreft. Zo kun je digitale maskers opzetten tijdens een videochat, of je ziet bij een monument direct de beschrijving op het beeldscherm van de mobiele telefoon. Binnen de industrie wordt al veel gebruik gemaakt van professionele AR hardware.

Augmented reality hardware


De Google Glass is een bekend voorbeeld van een product dat specifiek gemaakt is voor AR toepassingen, toch is het zeker niet het enige product. Met zoveel opties kan het maken van de juiste keuze best lastig zijn, zeker wanneer de apparaten binnen een professionele omgeving worden toegepast. Een vertegenwoordiger op de weg zal andere behoeften hebben dan een magazijnmedewerker. Er zijn logistieke toepassingen en commerciële toepassingen, of de technologie kan gebruikt worden voor promotionele doeleinden. Naast standaard applicaties wordt er doorgaans maatwerk software ontwikkeld, informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

AR kopen of huren?


De goedkoopste manier om gebruik te maken van augmented reality is een Aryzon smartphone houder. Een standaard mobiele telefoon is niet in staat om een 3D effect te laten zien, met deze houder is dat wel mogelijk. Daarnaast zijn er de AR brillen die een digitale laag projecteren waardoor er handsfree gewerkt kan worden. Naast hardware AR kopen, is er als alternatief AR huren. Denk aan specifieke projecten waarbij geavanceerde AR hardware vereist is zoals een Daqri bril, als promotie tijdens een evenement of om de mogelijkheden te evalueren alvorens tot aankoop over te gaan. Het voordeel van huren is bovendien dat de configuratie van de sofware voor AR volledig uit handen wordt genomen.

De eerste kennismaking met augmented reality is voor veel mensen een smartphone app. Bijvoorbeeld voor navigatie met pijlen op de weg, of om kleding en make-up uit te proberen alvorens een bestelling te plaatsen. Met een AR bril is er nog veel meer mogelijk, als is het alleen maar omdat je beide handen vrij kunt houden. Afhankelijk van het product zul je in één oog een digitaal beeld over de realiteit zien, of een 3D weergave met beide ogen. De keuze voor een augmented reality bril is afhankelijk van de toepassing en het budget. Een alternatief voor een AR bril kopen is een AR bril huren, wat ook een interessante optie kan zijn.

AR bril kopen


De goedkoopste manier om gebruik te maken van augmented reality is een kartonnen houder met een speciaal venster die gebruik maakt van een standaard smartphone. Met de bijbehorende app is het mogelijk 3D objecten te bekijken en eenvoudige spellen te spelen. Omdat het mogelijk is om eigen 3D presentaties weer te geven is dit een effectief promotiemiddel. Daarnaast zijn er de complete AR brillen die voorzien zijn van alle hardware om zelfstandig te werken. Met een ingebouwde microfoon is het mogelijk om spraakcommando’s te geven zodat compleet handsfree werken mogelijk is.

AR bril huren


Voor demonstraties en presentaties is het niet altijd te verantwoorden om grote bedragen te investeren in dit soort augmented reality hardware. Een AR bril huren is ook mogelijk, afhankelijk van het merk, type en de toepassing. Voor professioneel gebruik zal het doorgaans wel nodig zijn om maatwerk applicaties te bouwen, daar zijn uiteraard additionele kosten aan verbonden. Bespreek de mogelijkheden op het gebied van hardware en software met de adviseur om zo de beste oplossing te bepalen. Voor presentaties tijdens beurzen en events is het ook mogelijk om professionele begeleiding in te schakelen.

De verkoopcijfers van VR brillen stijgen ieder jaar, toch zijn het niet de consumenten die virtual reality apparatuur in huis halen. Het zijn met name bedrijven die flink investeren in deze hardware omdat het veel mogelijkheden biedt om diverse handelingen en processen beter, efficiënter en goedkoper uit te voeren. VR kopen voor zakelijk gebruik roept wel vraagtekens op, want hoe bepaal je of een VR bril geschikt is voor zakelijke toepassingen? Op deze pagina bekijken we enkele merken die deze producten leveren, en de oplossingen die ze bieden voor bedrijfsmatig gebruik.

VR kopen zakelijk; waar te beginnen?


De hardware kopen is niet echt ingewikkeld, je kunt een VR bril van het schap halen of online bestellen op basis van een BTW factuur en je bent klaar. Maar dat is slechts het begin, het gaat namelijk om de toepassingen waarvoor ze gebruikt worden. Bij VR kopen voor zakelijk gebruik kun je als organisatie beter uitgaan van de toepassingsmogelijkheden. Denk aan training voor nieuw personeel, vertegenwoordigers die klanten live een virtuele demo geven, of een zaal vol stakeholders die een informatieve 360 video te zien krijgen. Door eerst te brainstormen over de mogelijkheden met een gespecialiseerde leverancier van VR brillen kun je bepalen welke hardware het beste aansluit op de vraagstelling.

Fabrikanten van VR brillen


Er zijn verschillende fabrikanten van virtual reality brillen, waarvan de meest bekende merken behoren tot een groter concern. Er zijn enkele nieuwkomers maar die richten zich doorgaans op een niche markt. Hier zijn vijf merken die VR hardware leveren die ingezet kunnen worden voor zakelijk gebruik, en enkele mogelijke alternatieven. We tellen de meest verkochte Google Cardboard niet mee, omdat dit een universele smartphone houder betreft met een heel andere toepassing dan ‘echte’ virtual reality headsets.

1. Oculus


Dit merk begon als Oculus VR, sinds de overname door Facebook is het echt een volwassen merk geworden met ondertussen een indrukwekkende lijn aan producten. Met de Oculus Go, de Quest en de Rift S bieden ze drie headsets voor compleet andere toepassingen met een lichte overlap. Ze richten zich voornamelijk op consumenten, door deze producten via een gespecialiseerde dealer aan te schaffen kun je rekenen op professionele service en support.

2. HTC


Samen met games ontwikkelaar en software gigant Valve ontwikkelde HTC de eerste virtual reality headset met room-scale tracking en VR controllers. De HTC Vive is verbeterd en met de Vive Pro is er een professionele uitvoering beschikbaar inclusief extra services en een meer compleet pakket. Er is wel een geschikte PC of laptop nodig om de Vive te gebruiken. De Vive Focus werkt zonder extra hardware maar is wel wat beperkter en minder goed verkrijgbaar in Europa. Dat maakt ondersteuning en onderhoud ook lastiger.

3. Valve


Zoals we zojuist hebben genoemd werd de Vive ontwikkeld door HTC en Valve, dit laatste bedrijf heeft ook een eigen product op de markt gebracht. De Valve Index kan zich meten met de beste VR brillen die op de markt verkrijgbaar zijn, met een prijskaartje dat ook in de hoogste klasse ligt. Het unieke verkoopargument is de Knuckle controller die de beweging van alle vingers kan waarnemen. Dat kan bij VR kopen zakelijk gezien interessant zijn voor toepassingen waarbij nauwkeurigheid essentieel is. Er zal waarschijnlijk wel maatwerk software voor ontwikkeld moeten worden omdat het aanbod zeer beperkt is.

4. Pico


Dit is het minst bekende merk uit het rijtje, deze fabrikant uit China levert standalone VR brillen met de optie deze te gebruiken in ‘kiosk mode’ wat voor presentaties erg handig is. Verder lijkt de huidige lijn veel op de Oculus Go. Het bedrijf loopt overigens al enige jaren mee en heeft enkele innovatieve methoden ontwikkeld. Ze richten zich in het Westen vooral op de zakelijke markt.

5. Samsung


Met de Gear VR die samen met Oculus werd ontwikkeld was Samsung een pionier in mobiele virtual reality brillen. De Oculus Go zou hier later op gebaseerd worden. Deze houder werkt op basis van een Samsung Galaxy, er is dus een losse smartphone voor nodig. Daarnaast heeft dit merk ook de Samsung Odyssey ontwikkeld, een Windows Mixed Reality headset. Met name de vernieuwde versie is interessant voor professioneel gebruik, ook hier geldt weer dat de hardware het meeste tot zijn recht komt met maatwerk software.

Andere merken en producten


Er zijn ook andere fabrikanten die hardware ontwikkelen en op de markt brengen. Een deel daarvan maakt goedkope kopieën van superieure producten, er zijn ook enkele bedrijven die juist zeer hoogwaardige en dure producten ontwikkelen voor een niche doelgroep. Bij de minder bekende merken is het risico op faillissement wel groter, wat ook betekent minder zekerheid van service en ondersteuning.

Is VR kopen zakelijk een goede investering?


Dat is zeer afhankelijk van de toepassingen en de inzetbaarheid. Deze apparatuur is continu in ontwikkeling, ieder jaar komen er nieuwe innovaties op de markt. VR kopen voor zakelijk gebruik kan dan uitkomst bieden. Bij dagelijks gebruik is aanschaf zeker te verantwoorden, zolang de nodige kennis aanwezig is (intern of extern) om er optimaal gebruik van te maken.

You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.