Apple MR / AR Bril, specs, prijs, en functies: Alles wat we tot nu toe weten

Apple-MR-Headset-VR-Expert-1

(Bijgewerkt op 05/09/2022) Geruchten en nieuws over de langverwachte augmented reality (of waarschijnlijk, mixed reality) bril van Apple doen al jaren de ronde, voor het gevoel. Veel analisten en insiders hebben mogelijke specs, prijzen, vertragingen, en functies voor Apple’s nieuwe bril gedeeld. Dit artikel zal belichten wat we tot nu toe weten over de Apple MR bril.

Wij behandelen in dit artikel:

  • Verschijningsdatum en prijzen
  • Hoogwaardige Mixed Reality Headset
  • Slank, stijlvol, en licht
  • Beeldscherm
  • Apple rOS
  • Krachtigste mixed reality headset
  • Connectiviteit
  • Conclusie

Verschijningsdatum en prijzen

De Apple MR headset zal waarschijnlijk in 2023 gelanceerd worden, nadat R&D problemen zoals warmteverspreiding ervoor gezorgd hebben dat de aankondiging en de productie niet in 2022 konden plaatsvinden.

Lees de redenen voor Apples Mixed Reality headset vertragingen

Wat de prijs van de Apple headset betreft, die lijkt in de orde van $2.000 en $3.000 te liggen volgens vooraanstaande Apple insiders en analisten. De prijs is in overeenstemming met de premium prijsstructuur van Apple en zal ook rekening houden met de stijgende inflatie die hogere productiekosten veroorzaakt

vr-expert-apple-mr-headset-unofficial-promo

Premium Mixed Reality Apple Headset

Apple’s headset met codenaam N301 zal een premium mixed reality headset worden. Nu is bevestigd dat hij “Apple Reality Pro” gaat heten. Dit betekent dat de headset zowel als virtual reality headset als als augmented reality headset zal kunnen fungeren, of beide tegelijk kan doen. Daarnaast werkt Apple naar verluidt aan een betaalbare vervolg VR-headset met de codenaam “N602”, en een Apple Glass smart glass dat hierboven getoond wordt, met de codenaam “N421”.

Deze VR-functionaliteit wordt verwacht vanwege de geruchtmakende beeldschermengines die op het toestel gebruikt zullen worden, waardoor een 8K kijkervaring mogelijk wordt. De enorme uitgaven van Apple aan LiDAR en camera’s zullen naar verwachting ruimtelijke kartering, objectdetectie, gezichtsherkenning en handtracking mogelijk maken.

Op grond van recente patentaanvragen van Apple wordt gespeculeerd dat de MR-headset zal worden geleverd met een “vingerhoed-achtig” hulpstuk. Dit vingerhulpstuk zal op één van de vingers van de drager geplaatst worden, en helpen bij het volgen van de hand bij ingewikkelde handelingen, zoals het scrollen door pagina’s en het prijzen van delicate 3D-voorwerpen.

vr-expert-apple-mr-tracking-ring-patent

Bovendien zal er ook een full-color video passthrough zijn. Vergelijkbaar met de MR headset van Meta “Project Cambria”, de Lynx R-1 die in juli 2022 uitkwam, en de XR headsets van Varjo.

De MR-headset van Apple zal niet alleen voor gamers zijn, maar ook voor mediaconsumptie en communicatie.

Slank, stijlvol, en lichtgewicht

Apple staat bekend om zijn hoge eisen aan industrieel en minimalistisch design. Daarom gaat het gerucht dat de nieuwe ontwerp-esthetiek van een stoffen buitenkant op de N301 zal zitten. Een ontwerp dat opvalt en het gewicht van de hoofdtelefoon zelf vermindert. Verder wijzen de berichten erop dat het gewicht tussen de 300 en 400 gram zou landen. De huidige schattingen van het ontwerp uit vermeende achter-de-deur-kijkjes laten dit headset-ontwerp zien van The Information.

Apple MR Headset - VR Expert - 1

Display

De Apple mixed reality headset zal een configuratie met 3 beeldschermen hebben. Twee micro OLED 4K beeldschermen voor elk oog, in totaal 8K, vervaardigd door Sony en een derde AMOLED beeldschermmotor voor het perifere zicht van de drager.

Verwacht wordt dat de Apple headset gebruik zal maken van de Pancake optica-technologie, waardoor een slanker en lichter profiel mogelijk wordt.

Het Apple VR-apparaat zal ook worden uitgerust met dynamische foveated rendering, waardoor de visuele kwaliteit en de scherpte van de mixed reality-ervaring enorm zullen verbeteren

Apple rOS

Verwacht wordt dat de Apple headset zal draaien op een volledig speciaal gebouwd Apple besturingssysteem, Apple rOS genaamd, waardoor het maximale potentieel van het apparaat gevonden zal kunnen worden, zoals wel vaker het geval is bij Apple. Het bedrijf staat er om bekend dat het zijn besturingssysteem in tandem met zijn apparaten bouwt. 

Apple MR Headset - VR Expert - 2

Het gebruik van het gesloten ecosysteem van Apple rOS zal waarschijnlijk ook leiden tot een naadloze integratie met andere Apple-apparaten van gebruikers, waardoor het toestel aantrekkelijker wordt voor bestaande Apple-gebruikers.

Ter vergelijking: de meeste andere VR-headsets gebruiken een aangepaste variant van Google’s Android-besturingssysteem, binnenkort zijn eigen augmented reality OS.

Krachtigste mixed reality headset

De Apple MR-headset (N301) zal de krachtigste chip hebben die ooit op een standalone VR-apparaat is gevonden. Het apparaat zal uitgerust zijn met de Apple M2 chip, die 16 GB RAM biedt. 

Volgens de laatste tech-leak berichten zal de N301 MR-headset voorzien zijn van de krachtige M2 System-on-Chip (SoC) met 16GB RAM. De combinatie van deze chip met het Apple reality-besturingssysteem en een MR HMD zal waarschijnlijk een sterk geoptimaliseerde, soepel lopende, en krachtige ervaring opleveren.

Apple MR Headset - VR Expert - 3

Om dit in de juiste context te plaatsen: andere standalone headsets hebben moeite gehad om indrukwekkende specificaties te leveren, vanwege hun beperkingen op het gebied van verwerking. De Apple Silicon M2 chip betekent dat de standalone Apple headset veel beter zal zijn in batterijgebruik en verwerkingsefficiëntie. In feite is Apple waarschijnlijk van plan om dit in hun marketing te verwerken, door de processor van de headset “Reality Processor” te noemen uit een recent depot van een handelsmerk.

Connectiviteit

De mixed reality headset van Apple zal beschikken over WiFi 6, waardoor een volledig standalone ervaring mogelijk wordt, terwijl de headset een deel van zijn verwerking draadloos en met minimale vertraging naar een Mac, iPad of iPhone overbrengt.

Conclusie

Apple is door en door een leider in de industrie. Zozeer zelfs dat “wat Apple doet, de industrieën volgen”. De virtual en augmented reality-industrie is niet anders. Wij hebben reikhalzend uitgekeken naar de Apple N301 mixed reality headset, omdat die de commerciële toepassing van VR/AR zal bevorderen en voor verbijsterende innovatie zal zorgen. Uiteindelijk zal het de industrie en haar innovatie vooruit stuwen.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.