Arpara’s 5K micro-OLED VR-headsets overtreffen kickstarter-doel binnen 15 minuten

vr expert - arpara vr headset

Het onbekende VR-bedrijf, Arpara, verwierf binnen 15 minuten de volledige financiering na zijn recente kickstarter-campagne. Het is duidelijk dat de vraag naar micro-OLED VR-headsets ongekend groot is.

Arpara maakt grote stappen in de VR-industrie. Het bedrijf lanceert twee nieuwe VR-headsets, een standalone en een bekabeld apparaat. Beide apparaten zullen worden uitgerust met 5K micro-OLED schermen. Dat betekent dat ze aanzienlijk kleiner en ergonomischer van ontwerp zullen zijn dan de huidige industriestandaard. Zoals de Pico Neo 3 Pro, Oculus Quest 2 en HTC Vive Focus 3.

Zowel de bekabelde als de standalone apparaten zullen worden gebouwd met dezelfde specificaties. Ze zullen dezelfde schermgrootte en lensontwerp hebben en motion controller functies bieden. De micro-OLED schermen zullen 2,6 cm dik zijn, wat betekent dat ze kleiner en lichter zullen zijn. Ter vergelijking: de HTC Vive Flow heeft schermen met een dikte van 5,2 cm.

De CEO van Arpara, Fan Zhang, zei dat de kernfocus van het bedrijf ligt op het bieden van een diep meeslepende en betoverende virtual reality-ervaring voor Arpara-klanten, met meer diepte en detail. Arpara wil gebruikers laten genieten van een complete VR-ervaring, of ze nu VR-games spelen of genieten van multimedia.

Arpara’s aanbod aan hun kickstarter supporters

Arpara kondigde ook aan dat het zijn kickstarter-supporters het standalone VR-apparaat zal aanbieden samen met een oplaadkabel, stroomadapter, twee controllers en een instructie- en veiligheidsgids. De mensen die het bekabelde apparaat van het bedrijf hebben gesteund, zullen het bekabelde VR-apparaat ontvangen samen met een instructie- en gebruikershandleiding, hoofdbanden, 1,5-m type-C kabel en Arpara-maskers.

vr expert - arpara vr headset

Prijzen

Het bedrijf kondigde zijn early-bird biedprijzen aan op 399 dollar voor het bekabelde VR-apparaat en 599 dollar voor de standalone VR-headset. Volgens Arpara zal de initiële lanceringsdatum van beide apparaten maart 2022 zijn.

Wordt het een hit of een misser?

Hoewel Arpara een succesvolle kickstarter-campagne lijkt te hebben gehad, zijn meer details over het bedrijf eerlijk gezegd een mysterie. Het is veilig om te zeggen dat alleen de tijd zal leren of het bedrijf in staat zal zijn om te leveren op zowel hun beide VR-apparaten. Zeker als je bedenkt dat techgiganten als Oculus en HTC nog geen entree hebben gemaakt in deze sector.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.