ClickCease

Apple Glass: Verschijningsdatum, functies en kosten

Het aanstaande slimme glas, Apple Glass, zou AR voor consumenten in het westen introduceren en herdefiniëren, door de uitgebreide AR-toepassingen op iOS naar een geassisteerde realiteitsbril voor je neus te brengen. In dit artikel beschrijven we alles wat we tot nu toe weten over Apple Glass, en we zullen het bijwerken als er nieuwe informatie wordt vrijgegeven.

Wat we in dit artikel zullen bespreken:

  • Wanneer komt Apple Glass uit?
  • Wat gaat Apple Glass kosten?
  • Hoe ziet Apple Glass eruit?
  • Welke functies zitten er op Apple Glass?
  • Toekomst van Apple Glass

Apple Glass verschijningsdatum

Voorlopig wijzen lekken over de Apple Glass op een aankondiging in 2023 met een release later dat jaar of in 2024. De reden is dat Apple zijn inspanningen zal richten op zijn aanstaande mixed reality-headset, de Apple Reality One.

Als augmented reality, assisted reality en mixed reality u in verwarring brengen, hebben wij er een korte uitleg over geschreven.

Apple Glass kosten

Om de kosten laag te houden, zou Apple Glass een gekoppeld apparaat zijn waarvoor een iPhone of iPad nodig is, wat de huidige geruchten over de betaalbare prijs van 499 dollar verklaart, plus eventuele extra kosten voor inleggers op recept.

Voor de context: Apple Glass zou betaalbaarder zijn dan zijn Aziatische tegenhangers. Zo wordt Oppo Air Glass – dat alleen in China wordt verkocht – verkocht voor 4.999 yuan (ongeveer 745 dollar), TCL NXTWEAR 1e generatie voor 899 dollar (met een goedkopere Air-versie in aantocht) en Huawei X Gentle Monster Eyewear II kost 638 dollar in de VS. De enige westerse concurrent is Vuzix met de verrekijker Shield en Blade 2, de laatste geprijsd voor €1.280,- excl. BTW in onze winkel.

Vermeldenswaard is dat andere gerenommeerde analisten een veel hogere prijs voor Apple Glass voorspellen. Zo verwacht de bekende analist Ming-Chi Kuo een prijs van $1.000,- en speculeert Mark Gurman van Bloomberg op een prijs van rond de $2.000,-.

Hoe ziet Apple Glass eruit?

Het ontwerp van Apple Glass is nog onbekend. Voorlopig marketingmateriaal wijst echter op een klassieke zwarte Clark Kent-esthetiek.

Verder tonen de huidige prototypes een enkele LiDAR-sensor op de rechterslaap en geen andere volgcamera’s of sensoren.

Apple Glass wordt draadloos opgeladen via een bijbehorende standaard. Naast deze details weten we geen kleurkeuzes of hoeveel het glas zal wegen. Het is in ieder geval waarschijnlijk dat de optiek waveguide zal zijn, omdat dit een slankere en lichtere vormfactor mogelijk maakt.

Welke functies zullen op de Apple Glass zitten

In veel opzichten zullen de functies voor de komende Apple Glass de AR-ontwikkelingen op de iPhone en iPad weerspiegelen, met bijgewerkte LiDAR-sensoren en AirSwipe, StreetView AR en Live Text in de iOS 15-update.

Wat is GlassOS?

De vermelding van een native besturingssysteem voor assisted reality genaamd GlassOS kwam aan het licht in de iOS 13 update. Vergelijkbaar met GlassOS werd een ander besturingssysteem met de naam RealityOS betrapt door iOS-ontwikkelaars in open-source GitHub-repos die door Apple zijn vrijgegeven. Er is verder niet veel bekend over GlassOS of RealityOS, behalve dat Apple zich naar verluidt niet met de metaverse zal inlaten en in plaats daarvan zijn eigen weg zal bewandelen.

Apple Glass wordt een uitbreiding van AR-toepassingen

The Apple Glass will be paired with an iPhone or iPad, making it an extension of Apple’s current AR software strategy.

In other words, this is similar to how Apple Watch is used by consumers, as Apple Glass will be used to read notifications, emails, and calls. However, Apple Glass will differentiate itself further by placing existing AR features like AirSwipe, StreetView AR, and Live Text in front of consumers’ eyes.

Een Apple Glass voor alle ogen

Hoewel het nog steeds onbewezen is, zoals een patentaanvraag op elk productaanbod kan wijzen, heeft Apple een patent op een ” optical subassembly ” technologie. Dankzij deze technologie kan iedereen die slecht ziet Apple Glass gebruiken, omdat meerdere optische lenzen zich automatisch aanpassen aan het zicht van de drager.

Projectie gebaseerde AR

In aansluiting op de uitvinding van de optische subeenheid heeft Apple een ander octrooi aangevraagd waarmee 3D-objecten in de ogen van de drager kunnen worden gestraald. Hierdoor is er geen optiek nodig en wordt de natuurlijke werking van onze ogen weerspiegeld, waardoor AR realistischer en natuurlijker aanvoelt.

Achtergrond wisselen

Een mooie innovatie waar Apple aan werkt is het chroma-keying van de achtergronden van de echte wereld naar een digitale achtergrond. Dit werkt met ingebouwde volgcamera’s die de omgeving analyseren en geïsoleerde gebieden vervangen door 3D-objecten of een digitale achtergrond. In sommige opzichten is dit vergelijkbaar met de Dynamic Dimming-technologie van Magic Leap.

Finger tracking

Apple heeft ook een patent aangevraagd voor tracking smart rings om vingers en gebarennavigatie te volgen. Deze zullen uiteraard de getrouwheid en minutie van het volgen van handen en vingers vergroten, terwijl het Apple Glass ook minder camera’s voor het volgen nodig heeft.

Meer veiligheid

Tot slot heeft Apple een patent aangevraagd voor een functie die lijkt op de Black Mirror-aflevering White Christmas. In feite houdt deze uitvinding bij of er andere mensen dan u naar uw iPhone gluren en vervaagt vervolgens uw scherm voor die kijkers.

Future of Apple Glass

Hoewel het erop lijkt dat Apple de aandacht zal richten op zijn mixed reality-headset met codenaam N301, is het bedrijf een van de meest actieve binnen augmented reality, met meer dan 14.000 AR-gerelateerde applicaties in hun App Store. Dit geeft natuurlijk aan dat een smart glass ideaal is voor Apple als uitbreiding op hun AR-apps. Dit wordt nog versterkt door Apple’s bestaande accessoire- en wearable tech-strategie van de Apple Pen en Apple Watch.

Bovendien zijn andere westerse merken zoals Google ook bezig met smart glasses voor consumenten, aangezien het bedrijf al een dergelijk product heeft voor bedrijven. Ook Aziatische markten met merken als Oppo, Huawei en TCL verkopen consumenten-smart glasses voor professionele doeleinden, zoals het live vertalen van vergaderingen en entertainment bij het bekijken van video’s.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.