ClickCease

Apple komt met patent voor nieuwe AR smart ring

Apple Patent AR smart ring

Een recent patentaanvraag van Apple toont dat het bedrijf bezig is met het ontwikkelen van een ring. Deze ring geeft op basis van handgebaren instructies door aan een AR-bril, waardoor het besturen hiervan eenvoudiger wordt.

Wat voegt de ring toe aan AR?

Apple werkt al langer aan AR en VR en ontwikkelt nu een ring die waarschijnlijk gebruikt wordt voor het besturen van headsets. Volgens Screenrant werkt de ring nauwkeurig samen met de door het bril het detecteren van handbewegingen. De ontwikkeling van de ring is slechts speculatie op basis van een recent patentaanvraag.

VR Expert | Apple Smart Ring

Apple ring ziet bewegingen

De ring zoals in het patent beschreven, detecteert de afstand en de relatieve locatie tot een ander object en herkent bepaalde gebaren zoals vegen en scrollen.Hierdoor wordt het makkelijker voor de gebruiker om door pagina’s en menu’s te scrollen met bijvoorbeeld een AR-headset.

VR Expert | Apple Smart Ring Patent

Invoersysteem voor AR ring

De recente octrooiaanvragen beschrijven twee type invoersystemen voor wearable of handheld apparaten. De eerste is de wearable variant -waarschijnlijk een ring- , de tweede is een handheld versie met  de vorm van een stylus. Dit laatste doet denken aan de Apple pencil. Deze details komen niet naar voren uit de lek van Apple analist Ming-Chi Kuo die Apple’s AR en VR roadmap lekte .

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.