Apple krijgt een patent voor een mixed reality HMD

Apple Mixed Reality

Het US Patent and Trademark Office heeft officieel een patent toegekend aan het mixed reality systeem van Apple, dat gebruik maakt van een head mounted display. De headset zal voorzien zijn van een virtueel netvliesscherm, een reflecterende holografische combiner, en meer. In dit artikel zullen wij het hebben over de technologie achter het HMD-patent van Apple, de kenmerken, het ontwerp, het team en de voorzichtige lancering.

De technologie achter de headset en zijn kenmerken

Het door Apple verleende octrooi omvat verschillende varianten van een direct retinaal projectorsysteem voor augmented reality of mixed reality, een technologie waarbij beelden rechtstreeks op het netvlies worden geprojecteerd in plaats van op een bril. Dit systeem zou geleverd kunnen worden met een AR-headset die gebruik maakt van een reflecterende holografische combiner om beelden op de fysieke wereld van de kijker te superponeren. Als het lukt, zou Apple het eerste bedrijf zijn dat deze technologie in een AR-headset gebruikt. Deze doorbraak komt na de overname van startup Akonia.

Volgens het octrooi zal het toestel uitgerust zijn met wereldgerichte sensoren die de driedimensionale (3D) structuur van de wereld vastleggen vanuit het gezichtspunt van de sensor, en gebruikersgerichte sensoren om de emoties, de blik en de handbeweging van de gebruiker vast te leggen. Bovendien kunnen de sensoren gebruikt worden om de positie van een gebruiker ten opzichte van de omgeving te bepalen. 

Bovendien stelt het octrooi dat de sensor gebruikt kan worden om helderheidsinformatie zoals richting, kleur en intensiteit vast te leggen, om realistische virtuele inhoud van hoge kwaliteit voor het gezichtsveld van de gebruiker te leveren.

Apple’s mixed reality HMD ontwerp 

Dit beeld met een gebruiker laat zien dat de headset een bijna-oog VR projector kan bevatten die links en rechts beelden projecteert op schermen waarnaar de gebruiker kijkt, zoals DLP (digital light processing), LCD (liquid crystal display) en LCoS (liquid crystal on silicon) projectoren. 

De afbeeldingen 2A-2C illustreren de sensoren van een naar het buiten en de gebruiker gericht hoofd-gemonteerd beeldscherm, dat een aantal gelaatstrekken kan registreren, waaronder kaak-, mond-, wenkbrauw- en voorhoofdsbewegingen. 

De sensor kan uitgerust zijn met Light Detection and Ranging (LiDAR) zenders en ontvangers/detectoren die bijvoorbeeld diepte- of reikwijdte-informatie vastleggen voor voorwerpen en oppervlakken in de omgeving van de gebruiker, die in iPhones te vinden is om augmented reality-ervaringen te verbeteren.

Volgens MacRumors zou de nieuwe MR-headset van Apple een slanker ontwerp en een lichtgewicht constructie kunnen krijgen om het comfort te garanderen, en zou hij twee micro OLED-schermen met hoge resolutie en tot 3.000 pixels per inch kunnen bevatten, die een top visuele ervaring zullen bieden.

Team, prijzen en start

Bronnen van Bloomberg meldden dat meer dan 2.000 Apple werknemers momenteel werken aan de virtual en augmented reality hardware van het bedrijf als onderdeel van de Technology Development Group, of TDG. 

Veel analisten hadden gemeld dat de headset naar verwachting zou worden gelanceerd tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference van Apple in juni, maar dat kan worden uitgesteld tot eind 2022, zodat het product in 2023 op de markt komt.

Zoals met de meeste Apple producten wordt verwacht dat de headset duur zal zijn. 

Het patent is een bewijs van het feit dat Apple een belangrijke rol wil spelen in het VR/AR ecosysteem en het publiek wil verleiden met innovatieve nieuwe producten. Vorige maand, in januari, heeft Apple CEO Tim Cook, tijdens de laatste winstgesprekken van het bedrijf, gezegd dat Apple serieus naar de metaverse kijkt en geld investeert in het onderzoeken van de mogelijkheden ervan.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.