ClickCease

Apple werft Meta’s AR PR-hoofd aan

Apple vs Meta

Het is duidelijk dat de strijd om het marktaandeel in AR en VR in volle gang is en alle grote technologiebedrijven wedijveren om het beste talent in de sector als gevolg daarvan.  Zo nu en dan zien we een grote diefstal die de intenties van een bedrijf aangeeft en we zagen er weer een in de laatste weken van 2021 tussen Apple en Meta.

Apple neemt Andrea Schubert in dienst

Andrea Schubert werkte voorheen de afgelopen 6 jaar als hoofd communicatie en public relations bij Meta (voorheen Facebook). Nu wordt gemeld dat Apple haar heeft ingehuurd van het rivaliserende bedrijf in de aanloop naar de aankomende AR-headset die in 2022 wordt verwacht.

Er wordt aangenomen dat Apple hard aan het werk is om het team samen te stellen dat ze nodig hebben om de productlancering van hun headset en de daaropvolgende marketing te verzorgen. Een leider als Schubert zou daarbij een belangrijke rol spelen, aangezien het bedrijf ernaar streeft om bewustzijn te creëren en te behouden in de hoofden van consumenten.

vr expert - apple ar headset

De strijd om de perceptie van het publiek zal net zo belangrijk zijn als de technologie zelf, naarmate de industrie zich verder ontwikkelt. Zoals bij elke nieuwe technologie zullen gebruikers moeten worden voorgelicht over het belang ervan, over de mogelijke toepassingen en zullen ze ervan overtuigd moeten worden dat ze er behoefte aan hebben.  Door zijn sterke merknaam is Apple in een goede positie om een grote slag te slaan als het eindelijk een headset op de markt brengt – vanwege de sterke loyaliteit die het de afgelopen twee decennia heeft opgebouwd.

Wat wordt de headset volgens de geruchten?

Zoals het Apple betaamt, is het project nog steeds gehuld in mysterie en dus weten we niet precies wat er in de pijplijn zit. Er zijn echter analisten die verschillende patenten, bronnen en gelekte informatie bij elkaar hebben gezocht om een idee te krijgen van hoe de Apple headset er uiteindelijk uit zal zien.

De verwachting is dat Apple een standalone headset zal uitbrengen die mixed reality functionaliteit kan bieden. Je zult waarschijnlijk moeten koppelen aan een iPhone of Mac, maar je zou denken dat dit net zo naadloos zal zijn als de rest van het Apple ecosysteem.

vr expert - apple ecosystem

Qua technologie zal Apple waarschijnlijk een geavanceerd LiDAR-systeem toevoegen dat controllers overbodig maakt en de handen van de gebruiker in real-time volgt. En ook kracht op Mac-niveau dankzij de krachtige M1-chip.

Het apparaat zal natuurlijk duur zijn, zoals Apple pleegt te zijn. Het bedrijf weet echt hoe het geavanceerde technologie moet omzetten in ervaringen die de massamarkt kunnen bereiken. De industrie zal dus profiteren van de lancering van de headset, al was het maar om de wereld te laten zien wat er allemaal mogelijk is met AR en VR.

 

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.