Apple werkt aan VR-bril met resolutie van 8K voor 3000 euro

Na techgiganten als Facebook en Sony betreedt ook Apple de VR-markt, dit maakt Bloomberg bekend. De Apple VR-bril wordt verwacht in 2022, eerder dan de reeds aangekondigde AR-headset.

Krachtige processor en 8K-schermen in Apple VR-headset

Apple is van plan om haar meest krachtige chips en processoren in te zetten. Chips die tot nu toe getest zijn hebben zelfs betere specificaties dan de processor van de Apple Macbook. Deze rekenkracht is nodig voor het aansturen van de 8K schermen, de hoogste resolutie in een (consumenten) VR-bril tot dusver.

VR Expert | Apple VR headset

 

De prestaties vragen om krachtige processoren. Hierdoor zal de VR-bril ventilatoren nodig hebben, iets wat Apple normaliter vermijdt voor mobiele apparaten. Daarnaast krijgt de Apple VR-bril een externe camera, waardoor er ook AR functionaliteiten mogelijk zijn, het is al langer bekend dat Apple iets wilt doen met AR.  Een app store voor de bril met de naam rOS wordt tevens genoemd, waarbij de “r” mogelijk staat voor reality. Het is nog onduidelijk met wat voor functionaliteiten en content Apple de bril gaat lanceren.

Prijs van Apple VR-bril hoger dan concurrentie

De Apple VR-headset wordt een stuk duurder dan die van haar concurrenten. De website The Information noemt een prijs van 3000 dollar, terwijl de gemiddelde VR-headset tussen de 300 en 900 dollar kost. Apple verwacht dagelijks één bril per store te verkopen, wat neerkomt op zo’n tweehonderdduizend brillen per jaar. De Apple VR-headset, heet volgens Bloomberg de N301. Het moet blijken of de hoge prijs en de late instap de verkoopcijfers beïnvloeden.

VR Expert | Apple VR Headset concept

Lees hier alles over de uitgelekte AR & VR planen van Apple.

Zware gewicht leidt mogelijk tot nekklachten

De Apple bril wordt net zo groot als de Oculus Rift, wat een aanzienlijk gewicht met zich meebrengt. In combinatie met de genoemde onderdelen leidt dit tot zorgen over mogelijke nekklachten. Apple lost dit op door de ruimte tussen het scherm en de ogen van de drager te verwijderen. Voor dragers met slecht zicht gaat Apple een systeem ontwikkelen waar de drager speciale lenzen in de headset kunnen plaatsen.

Menu sluiten
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.