Apple’s AR & VR plannen lekken uit 

apple vr bril op

Apple analist Ming-Chi Kuo lekte in de week van 9 maart Apple’s roadmap voor virtual en augmented reality. Hij zegt dat Apple eerst een ‘helm type’ headset krijgt met AR en VR mogelijkheden, gevolgd door een AR bril in 2025 en AR contactlenzen tussen 2030 en 2040. 

VR Expert | Apple VR & AR

 

Apple’s Mixed reality headset in 2022

Apple is van plan om in 2022 een headset op de markt te brengen die zowel AR als VR mogelijkheden biedt. Momenteel zijn weinig details bekend maar het apparaat heeft naar verluid 8K schermen en maakt gebruik van Apple’s krachtigste chip. Deze VR bril weegt in de testfase tussen de 200 en 300 gram, maar krijgt uiteindelijk een gewicht tussen de 100 en 200 gram.

Apple’s Mixed Reality Headset | VR Expert

De bril krijgt Sony micro-OLED displays en werkt als standalone, onafhankelijk van externe hardware zoals een Iphone. De headset zal waarschijnlijk rond de 1000 dollar kosten. Dit is een flink prijsverschil met voorgaande berichten waarin werd gezegd dat Apple VR headset zo’n 3000 dollar gaat kosten Een prijs die in de buurt komt van de Microsoft hololens.

Apple’s AR glasses in 2025

Augmented reality plaatst digitale informatie en objecten en is volgens Tim Cook, de CEO van Apple, de next big thing is. Apple’s AR headset komt waarschijnlijk pas in 2025 op de markt. Volgens Kuo moet Apple nog starten met de productie van het prototype. Detail zijn schaars behalve dat de bril een custom ‘’optical see-through AR experience’’ biedt. De AR headset zal net als de mixed reality headsets als standalone apparaat functioneren.

Apple AR glasses | VR Expert

Apple’s Contact lensen na 2030

Apple’s einddoel is volgens Kuo het uitbrengen van AR contactlenzen, maar hij verwacht dat deze pas na 2030. De lenzen moeten dezelfde functies hebben als een AR-bril en worden direct op het oog geplaatst.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.