Apple’s Mixed Reality headset wordt gedemonstreerd voor het bestuur

Apple Mixed Reality Shown to Board - VR Expert

Het gerucht gaat dat de nieuwe mixed reality headset van Apple dichter bij de release is, want uit een uitgelekt verhaal blijkt dat het bestuur van Apple demo-inhoud te zien kregen van de nieuwe premium MR headset.

Apple premium headset gedemonstreerd in aanwezigheid van Apple directieleden

Eind mei bracht Mark Gurman van Bloomberg een verslag uit dat leden van het bestuur van Apple de langverwachte Mixed Reality headset te zien kregen. Gurman geeft aan dat dit zou kunnen betekenen dat de Apple headset met codenaam N301 nog maar een jaar verwijderd is van een volledige commerciële release.

De reden is dat belangrijke productlanceringen (meestal een nieuwe productcategorie) gewoonlijk wordt gedemonstreerd voor de raad van bestuur van het bedrijf voor goedkeuring en last-minute aantekeningen. Deze standaardpraktijk gebeurde bijvoorbeeld bij de productlancering van Siri, enkele weken voor de release ervan. Maar als de WWDC een aanwijzing is, dan staat de verwachte MR-headset helaas niet op het punt uitgebracht te worden.

Wat we tot nu toe weten over Apples Mixed Reality-headset

Als u wilt ontdekken wat wij tot nu toe weten, dan vindt u in ons vorige artikel “Alles wat wij tot nu toe weten over de Apple MR headset, specs, prijs en functies” alles.

Standalone

De mixed reality HMD van Apple zal hoogstwaarschijnlijk een standalone headset zijn, uit Jony Ivy’s bezorgdheid over de aantrekkingskracht als de headset met een basisstation zou komen.

RealityOS.

In tegenstelling tot vele andere headsets zal de N301 een native besturingssysteem draaien, dat zijn eigen ding zal zijn buiten de metaverse. Een native gebouwd en geoptimaliseerd OS volgt een gebruikelijke strategie die Apple toepast. Zowel om de gebruikers binnen hun ecosysteem te houden als om de inhoud te controleren, zodat die geoptimaliseerd kan worden om efficiënt te draaien.

8K display.

Hoewel we nog niet weten welke optische technologie gebruikt wordt, weten we wel dat de Apple Mixed Reality headset twee 4K full-passthrough schermen zal hebben, aangedreven door een OLED display engine.

Prachtig en strak, Apple ontwerp.

Tot verrassing van niemand zal de MR hoofdtelefoon stijlvol en licht zijn. Naar verluidt zal het gewicht zelfs tussen de 300 en 400 gram liggen. Interessant is dat een van de gebruikte materialen volgens de geruchten stof is!

De speculaties over de prijs en de verschijningsdatum zijn al nader toegelicht.

In verband met eerdere problemen met de warmteverspreiding door R&D en resterende productietests vóór de massaproductie, zal de Apple MR HMD naar verwachting begin 2023 aangekondigd worden, met een release later dat jaar: hoogstwaarschijnlijk in de herfst van 2023. Jammer genoeg weten wij niet genoeg om een prijs te noemen. Maar wij weten wel dat de vervolg-headset die voor ondernemingen gepositioneerd is, een premium prijs zal hebben van tussen de $2.000 en $3.000.

Conclusie

De aanstaande mixed reality headset van Apple komt volgens speculaties steeds dichter bij de release, want uit een uitgelekt verhaal blijkt dat het bestuur van Apple demo-inhoud te zien kreeg voor de nieuwe Mixed Reality headset. Helaas werd de headset niet aangekondigd tijdens WWDC. Toch is het een aanwijzing dat de release in aantocht is!Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.