ClickCease

Apple’s MR-headset komt mogelijk dit jaar uit na succesvolle productietests

VR Expert - Apple Mixed reality headset prototype

Er  werd een nieuw rapport vrijgegeven met details over de geruchten mixed reality-headset van Apple.  In het rapport stond dat Apple met succes een aantal productietests had afgerond, een van de laatste checkpoints voordat een product klaar is voor de markt. Er moet echter worden gezegd dat er nog geen officiële details zijn over hoe de headset eruit zal zien of welke functies deze zal hebben, maar we kunnen iets opmerkelijks verwachten gezien de staat van dienst van Apple.

Nieuw rapport hint naar releasedatum dit jaar

De immer geruchtmakende mixed reality-headset van Apple zou aanvankelijk een releasedatum hebben in 2023.  Hoe dan ook, een nieuw productierapport, in eerste instantie gevangen door DigiTimes Asia, suggereert om in augustus of september 2022 in volumeproductie te gaan. De reden is dat Apple nu de tweede fase technische validatie en testen heeft voltooid, of EVT2, wat suggereert dat de headset mogelijk een stap dichter bij de realiteit is.

De headset moet echter nog steeds de EVT3-tests doorstaan, gepland om “binnenkort” te beginnen, zoals DigiTimes stelt. Ze vermelden ook dat Apple werkt aan een headset van de tweede generatie met een meer consumentenfocus dan zijn voorganger.

Volgens de bronnen van DigiTimes komt de headset van de tweede generatie in 2023 en beschikt hij over verschillende gebruiksvriendelijke upgrades, zoals een verbeterd gewicht en een langere levensduur van de batterij, evenals een klantvriendelijker prijskaartje. De functies van de tweede headset van Apple zullen echter niet zo geavanceerd zijn in verwerkingskracht als de eerste generatie.

Dit is intrigerend nieuws, omdat eerdere geruchten beweerden dat de kosten varieerden van $ 1.000 tot $ 3.000. Gezien de sterke reputatie en premium kwaliteit van Apple lijkt een aanzienlijke prijsverlaging waarschijnlijk te zorgen voor  een brede marktacceptatie.

Welke productiefasen doorlopen Apple-headsets?

De eerste fase (EVT1) is waar het productidee wordt verfijnd, met een uitgebreide definitie van productfuncties verduidelijkt, terwijl deze wordt gekoppeld aan de bedrijfsstrategie en markt/ klant fit. De verantwoordelijkheid is dat nadat deze innovatiefasen zijn voltooid, een universeel document wordt gegenereerd dat een Product Requirement Document of PRD wordt genoemd. Dit document wordt vervolgens verzonden naar ingenieurs die beginnen met testen.

Deze eerste testfase is waar de premium Apple MR-headset al een tijdje doorsijpelt, met gemelde thermodynamica en oververhittingsproblemen, maar nu gaat het gerucht dat DigiTimes is  gestopt.

De volgende fase, na EVT, staat bekend als DVT of Design Validation and testing (wat het DigiTimes-rapport EVT2 noemde). Hier wordt de Apple headset getest om te zien of deze voldoet aan de eisen die in EVT1  zijn gesteld.

Na dit te hebben bereikt, wordt het product in kleine hoeveelheden vervaardigd en onderworpen aan vele stresstests. Dit kan inhouden dat je het van een bepaalde hoogte laat vallen, het verbrandt, test of het waterdicht is, enzovoort. Bovendien worden tests uitgevoerd om de levensduur van de batterij op lange termijn te controleren en verftests om ervoor te zorgen dat deze niet vervaagt en duurzaam genoeg is om krassen te voorkomen. Het doel van de DVT is om het productieproces te verbeteren en misschien de componenten te vervangen om te voldoen aan de vraag van de headset. Bovendien moet deze fase voldoen aan relevante certificeringen zoals Ingress Protection (IP-classificatie) of hoe waterdicht het product is.

De laatste test heet PVT of Production Validation and Testing en is waar massaproductie in beeld komt. Er wordt een pilotproductielijn opgezet om te controleren op eventuele problemen in het productieproces, terwijl Apple ook in staat zal zijn om de procedure te verfijnen.

Soms is er de laatste fase genaamd DFA, of Design for Assembly, waar ingenieurs de beste en meest efficiënte methode ontdekken om de headset te monteren zodra alle componenten zijn geproduceerd.

Het belangrijkste punt is dat de Apple HMD, hoewel het erop lijkt dat hij dit jaar in massaproductie zou kunnen gaan, nog meerdere stadia te gaan heeft.

Conclusie

Hoewel er op dit moment geen bevestigde releasedatum is, lijkt het erop dat Apple’s geruchten mixed reality-headset dit jaar met massaproductie kunnen beginnen, wat hint op een productaankondiging dit jaar. Dit zou logisch zijn, aangezien het bedrijf al een paar jaar aan het product werkt.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.