ClickCease

Appy Pie maakt VR apps bouwen eenvoudiger

Appy Pie is een programma waarmee je snel mobiele applicaties kunt bouwen. Het systeem werkt via de cloud en kan door iedereen worden gebruikt. Ervaring met programmeren is niet vereist. In de nieuwe versie van Appy Pie is er ondersteuning voor Virtual Reality en Augmented Reality ingebouwd.

Dit maakt VR applicaties en games maken een stuk eenvoudiger en waarschijnlijk ook aanzienlijk goedkoper.

Gericht op het MKB

https://youtu.be/5_qGvQoiOCI

Directeur en oprichter van Appy Pie, Abhinav Girdhar, kondigt met trots aan dat hun doe-het-zelf app ontwikkeling platform de eerste is met VR en AR ondersteuning. We hebben overigens al eerder web-based applicaties besproken die lijken op PowerPoint in VR. Appy Pie is niet zozeer ontworpen voor web presentaties maar voor smartphone apps. Omdat de meeste gebruikers kleine en zelfstandige ondernemers zijn, wil Appy Pie deze doelgroep betaalbaar laten werken met VR en AR.

Het platform werkt met vele plug-ins, een soort bouwstenen om je eigen app te ontwerpen. Bijvoorbeeld voor je bedrijf, met een 360 graden presentatie van de winkel.

 

VR en AR mogelijkheden met Appy Pie

De eerste twee functies waar gebruikers mee aan de slag kunnen gaan zijn beeldherkenning en tracking, en een panoramische 3D viewer. De beeldherkenning kan miljoenen objecten herkennen, de panorama functie kan bestaande panorama foto’s importeren en converteren naar een virtuele tour.

Je kunt bijvoorbeeld de camera binnen de app richten op een vis op een restaurant menu, vervolgens krijg je een video over de herkomst te zien. Je kunt ook voor je uitgaat een panorama presentatie van de restaurants in de buurt bekijken.

Er komen steeds meer programma’s en applicaties met VR en AR functionaliteit. De resultaten zijn indrukwekkend maar tegelijkertijd wel beperkt. Voor bedrijven met een groter budget is het mogelijk VR applicaties en games te laten maken. Wilt de gebruiker gebruik maken van de VR mogelijkheden moet hij wel een headset hebben. Wij raden voor beginnende gebruikers een cardboard aan. Steeds meer merken koppelen hun “brand image” aan Virtual en Augmented Reality applicaties.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.