Geselecteerd:

Vuzix Blade

Vanaf: 160,-

Vuzix Blade

Vanaf: 160,- excl. BTW
 • Zakelijke offerte aanvragen
 • Installatie service en Event support
 • Flexibele huur periodes

280,- Per dag

95,- Per device

Productinformatie Vuzix Blade

De Vuzix Blade is een AR bril die zich met name leent voor remote expert use cases. Met de Vuzix Blade kan de expert makkelijk meekijken en aansturen tijdens inspecties, onderhoud & reparaties.

Het digitale scherm (doorzichtig) van de Vuzix Blade is verwerkt in het rechterglas wat even wennen is, maar verder niet in de weg zit. De Vuzix Blade verbindt via WiFi of Bluetooth met de Vuzix Blade applicatie op uw smartphone.

U kunt de Vuzix Blade bril met touchpad of voice control gemakkelijk besturen. De Vuzix Blade is in zijn categorie het vriendelijkst geprijsd, maar heeft dus wel een smartphone nodig om gebruikt te kunnen worden.

Aanvullende informatie

Na het winnen van de 2019 Innovation Award tijdens de CES zijn alle ogen gericht op de Vuzix Blade Smart Glasses. Of beter gezegd; de ogen kijken door de lenzen van deze AR bril die voor het rechteroog een klein scherm projecteert. Het montuur is nog nét iets te groot om door te gaan voor een normale zonnebril, maar het oogt een stuk ‘vriendelijker’ dan de Vuzix Augmented Reality brillen voor industrieel gebruik. Ook het prijskaartje is vriendelijk, daar staat tegenover dat deze bril niet uitbreidbaar is met rand accessoires.

Over Vuzix

In 1995 bracht Forte Technologies de Forte VFX1 op de markt, de eerste Virtual Reality headset voor consumenten. Twee jaar later werd de strategie omgegooid en werd Vuzix opgericht. Sinds die tijd ontwikkelt het bedrijf AR oplossingen voor industriële doeleinden, het leger en met de nieuwe Blade nu ook voor consumenten. Dit product vertoont enkele overeenkomsten met de M100, M300 en m300 XL serie, met als grootste verschil de focus op alledaags gebruik.

Technische specificaties

 • Full-color DLP display
 • Quad Core ARM processor
 • Touchpad met bewegingsregistratie
 • Bewegingssensor
 • Haptic trilling
 • Camera 8MP foto, 720/1080 video
 • Android besturingssysteem
 • Remote control app
 • UV bescherming
 • Ingebouwde microfoon
 • Uitbreidbaar geheugen

Wat maakt de Vuzix Blade bijzonder?

Aantrekkelijk design: Hoewel de Blade nog geen prijzen in de wacht zal slepen voor brildesign, is deze AR bril absoluut een vooruitgang op de traditionele Augmented Reality brillen. Het strakke exterieur voelt ook prettiger dan een slimme bril met vaak kleine onderdelen die uitsteken.
Blijf op de hoogte: Door te communiceren met de smartphone verschijnen notificaties voor je ogen. Zelfs afbeeldingen en video worden in kleur weergegeven. Zo kun je berichten ontvangen zonder de smartphone uit je zak te halen.
Maak foto’s en neem video op: Met de 8MP camera kun je eenvoudig foto’s maken en video opnemen. Er brandt een subtiel rood lampje ter indicatie dat er video wordt opgenomen.
App voor Android en iOS: Hoewel de AR bril werkt op basis van Android, kun je de meeste functies gebruiken met zowel een Android als een Apple toestel. Je hoeft niet steeds door lange menu’s op de bril te scrollen omdat je voor geavanceerde toepassingen jouw eigen mobieltje kunt gebruiken.
Spraakassistent: Amazon Alexa is de standaard spraakassistent op de Vuzix Blade, maar ook Google Assistant werkt met deze bril. Met de ingebouwde microfoon kun je handsfree spraakopdrachten geven, het antwoord wordt op het display voor je ogen weergegeven.
Op sterkte verkrijgbaar: De lenzen zijn vervangbaar, zo is het mogelijk om lenzen op sterkte te bestellen. Deze service wordt momenteel nog niet aangeboden door Vuzix, maar het is wel mogelijk via een externe aanbieder.
Turn-by-turn navigatie: Wanneer de bril gekoppeld is met een Android smartphone kun je gebruik maken van turn-by-turn navigatie via Google Maps of Here We Go. Zo kun je de ogen op de weg houden.

Beperkingen om rekening mee te houden

In tegenstelling tot de 300 XL kun je de Blade niet uitbreiden met de standaard accessoires van de 300 serie. De camera heeft ook een wat lagere resolutie, en haalt het niet bij de foto’s die je met een moderne smartphone kunt maken. Omdat het scherm beperkt is tot het rechteroog, is het niet mogelijk om diepte waar te nemen. Het pseudo-3D beeld wordt daardoor als vlak ervaren. Het design is een flinke verbetering ten opzichte van de Google Glass uit 2015, maar haalt het niet bij de elegante Focals Smart Glasses van North. Maar die Focals bril wordt vrij snel warm en heeft geen ingebouwde camera.

AR voor zakelijk gebruik

Hoewel de Blade op het eerste gezicht een consument product lijkt te zijn, is dat toch niet helemaal waar. Het is een wearable voor gebruik op locatie, daarmee kan het bijvoorbeeld voor een opzichter die bouwlocaties bezoekt enorm handig zijn. Ook voor vertegenwoordigers die behoefte hebben aan een handsfree navigatiesysteem zal de routeplanner erg praktisch blijken. Gesprekken opnemen is mogelijk, dat verhoogt de veiligheid op de weg. Je hebt dan wel oordopjes of een headset nodig, er zijn geen luidsprekers in het montuur aanwezig. Dat je ook gebruik kunt maken van Amazon Alexa en Google Assistent betekent dat je continue een virtuele assistent tot je beschikking hebt. Kortom; Als Augmented Reality bril voor zakelijk gebruik is de Vuzix helemaal niet verkeerd. Maar je zult er aan de lopende band of in het magazijn niet bijster veel mee kunnen doen.

Conclusie

De Blade maakt in veel opzichten de belofte van de eerdere Google Glass waar. Het design is een stuk aantrekkelijker, de drager kan opvallend veel interactieve functies gebruiken via deze slimme bril. In combinatie met een smartphone kun je handsfree behoorlijk veel bereiken, het aanraakgevoelige touchpad biedt je nog meer mogelijkheden. Het aantal apps zal volgens de fabrikant nog flink uitgebreid worden, uiteraard is het ook mogelijk om eigen apps te laten ontwikkelen op basis van het Android OS. Voor early adopters is het een prijzige maar interessante gadget, voor zakelijk gebruik is het bedrag goed te verantwoorden mits je er een praktische toepassing voor kunt bedenken.

Lees meer >

Voor - en nadelen

Verbinding mogelijk met IOS & Android Smartphones

Hoog draagcomfort

8 megapixel camera

Touch en voice control functies

Niet water bestendig

Smartphone vereist

Productspecificaties

Ingebouwde displayAR ViewMonoculairGeheugen1 GB systeem-RAM / 8 GB interne opslag
Ingebouwde audioGezchtsveld19 gradenBatterij470 mAh interne batterij
StandaloneGewicht85 gramBatterijduur4-8 uur
Ingebouwde audioNeeControlsTouchpad
MicrofoonJaBesturingssysteemAndroid
ConnectiviteitWiFi, BluetoothProcessorQuad Core ARM CPU
OpladenMicro USBCertificeringenPPE
Camera8MP en 720P videoGarantie1 jaar


Product services

Event support

Event support

Event support op locatie. Professionele ondersteuning bij het AR of VR gedeelte van uw evenement.

Meer informatie >
Installatie

Installatie

Wij maken uw VR of AR bril startklaar door vooraf uw bril te configureren en de gewenste applicatie te installeren.

Meer informatie >
Support desk

Support desk

Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met onze support desk zodat u zo snel mogelijk weer aan de slag kan.

Meer informatie >
Sluit Menu
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.