ClickCease

Augmented Reality leer je kennen in een AR workshop

Er zijn verschillende redenen om een workshop te organiseren, bijvoorbeeld als teambuilding, om een vaardigheid te leren die belangrijk is binnen een organisatie, of om kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen. AR workshops bieden de gelegenheid om meer te leren over Augmented Reality, en om het zelf te ervaren.

Hoewel de meeste mensen wel gehoord hebben van Augmented Reality, zijn er nog weinig mensen die er hands-on ervaring mee hebben. Tenminste, op een ander niveau dan een virtueel huisdier op de iPhone. Met AR workshops is het mogelijk voor diverse doelgroepen om kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen op technologisch gebied. Wat je zoal kunt ervaren en leren in een AR workshop lees je op deze pagina.

Meest gestelde vragen over Augmented Reality workshops Wat heb ik aan een AR workshop?

Wat is een AR workshop?

Tijdens een AR workshop word je onder professionele begeleiding in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met alle aspecten van Augmented Reality. Naast de voor de hand liggende toepassingen wordt er ook aandacht besteed aan minder bekende mogelijkheden en specifieke AR hardware.

Wat komt er aan bod tijdens een AR workshop?

Er wordt uitleg gegeven over de verschillende soorten hardware die het mogelijk maken om AR Apps te gebruiken, en de uiteenlopende toepassingen per apparaat. Daarnaast worden er een aantal ontwikkelde AR apps gedemonstreerd die speciaal geselecteerd zijn voor de groep deelnemers.

Voor wie zijn AR workshops geschikt?

In principe kan iedereen deelnemen aan AR workshops, van consumenten die graag kennismaken met nieuwe technologie tot aan de directie van een bedrijf. De vraag voor een AR workshop komt vaak vanuit een specifieke organisatie of sector. Het is daarbij zeker niet noodzakelijk om alleen het management of juist alleen het personeel op de werkvloer uit te nodigen.

Het kan heel leerzaam zijn om combinaties te maken van professionals met een andere achtergrond. Daarmee zijn AR workshops ook uitstekend geschikt voor teambuilding dagen.

Hier zijn enkele sectoren waarvoor AR workshops op dit moment heel actueel zijn:

 • Industriële bedrijven: Grote merken als BMW en Volkswagen maken al uitgebreid gebruik van Augmented Reality in diverse afdelingen binnen de organisatie. Tijdens de conceptfase van een nieuw model auto tot aan de assemblage is het mogelijk om verschillende soorten AR hardware en software te gebruiken. Dit versnelt het ontwikkelproces aanzienlijk en bespaart vaak ook kosten.
 • Logistieke bedrijven: In de logistiek draait alles om efficiëntie, dat maakt Augmented Reality in logistiek is een logische keuze Omdat je direct de benodigde informatie voor je ogen kunt oproepen. In een magazijn kan een orderpicker direct zien waar de locatie is. de camera scant de barcode waardoor handsfree werken mogelijk is. En fouten in het proces worden voorkomen.
 • Onderwijsinstellingen: Augmented Reality is het leermiddel van de toekomst, en je kunt er nu al kennis mee maken. Je kunt 3D objecten ontleden. Samenwerken met andere studenten en via interactieve stap-voor-stap handleidingen wordt het eenvoudiger dan ooit om informatie over te dragen aan studenten.
 • Onderzoeksfaciliteiten: Het is met Augmented Reality heel eenvoudig om complexe 3D objecten weer te geven. In tegenstelling tot een beeldscherm kun je visuele informatie schalen naar elk gewenst formaat. Omdat je de AR data direct voor je ogen kunt zien kun je blijven communiceren met collega’s. Door meerdere soorten AR brillen te gebruiken kan iedereen de informatie bekijken. Zelfs vanuit verschillende locaties.
 • Winkels: In de retail sector is er naast logistiek nog veel meer mogelijk met Augmented Reality, met name voor commerciële doeleinden. Ontdek via een AR workshop wat er nu al mogelijk is, en hoe je AR Apps kunt laten ontwikkelen voor winkels.
 • Non-profit organisaties: Veel stichtingen kampen met het probleem dat informatie overdragen erg lastig kan zijn. Door complexe onderwerpen te visualiseren kun je de boodschap veel sneller en beter uitleggen. In AR workshops kan er specifiek worden gekeken naar AR Apps die andere organisaties reeds gebruiken, en welke mogelijkheden er zoal bestaan.

Augmented Reality hardware

Tijdens de AR workshops kun je ook kennismaken met Augmented Reality hardware die je wellicht niet eerder hebt gebruikt. Er zijn behoorlijk wat producten op de markt. En de ontwikkelingen gaan zo snel dat zowel consumenten als bedrijven nog maar mondjesmaat investeren in dure apparatuur.

Ervaar de mogelijkheden die verschillende AR brillen te bieden hebben. En ontdek dat je al voor een paar tientjes met Augmented Reality aan de slag kunt gaan.

 1. Cardboard AR: Dit is een leuke manier om AR Workshops af te sluiten. Door een standaard smartphone in deze kartonnen houder te steken kun je allerlei interessante AR Apps bekijken. Dit is een prachtig weggevertje voor alle deelnemers. En het is zelfs mogelijk om de AR Cardboard te bedrukken met een afbeelding of logo.
 2. AR brillen: Er zijn diverse merken die AR brillen maken, doorgaans op het Android systeem. Dit soort Augmented Reality wearables worden veel toegepast binnen de industrie en bieden veel mogelijkheden voor professioneel gebruik. Naast standaard AR apps worden er vaak custom apps voor bedrijven ontwikkeld.
 3. MR headsets: De term Mixed Reality dekt de lading niet helemaal meer, zie het als Augmented Reality in de hoogste versnelling. De headsets zijn groter maar nog steeds draagbaar, je kunt er zelfs in meerdere ruimtes mee lopen. Navigeren gaat met je vingers dankzij realtime beeldherkenning. Een AR workshop met deze headsets geeft je een blik op de toekomst van computers.

Lees meer over augmented reality in de machine industrie.

Augmented Reality software

Het aantal AR Apps neemt dagelijks toe, voor professioneel gebruik worden er vaak maatwerk oplossingen ontwikkeld. Met AR workshops kun je de mogelijkheden in evalueren om te bepalen wat het beste aansluit bij de organisatie. Daarnaast is het ook heel interessant voor evenementen en feesten. Dit zijn enkele populaire soorten AR Apps:

 • AR als meetinstrument: Zelfs met een smartphone kun je al de kamer opmeten, met een MR headset kun je complete gebouwen in kaart brengen.
 • AR games ter promotie: Laat een leuke AR game maken om een product of dienst te promoten. Tijdens AR workshops kun je AR games uittesten om te zien wat ze bijzonder maakt.
 • AR informatie: Zowel productinformatie als educatieve apps en complete naslagwerken, het bestaat al in Augmented Reality. Dit kunnen Apps zijn voor een groot publiek, of eenmalige presentaties voor een specifieke doelgroep.
 • AR als leermiddel: Augmented Reality in het onderwijs zal de komende jaren enorm toenemen, ontdek wat er nu al mogelijk met AR learning.

Er zijn AR workshops op basis van een algemeen programma. Daarnaast is het ook mogelijk om AR workshops op maat samen te stellen aan de hand van specifieke doelstellingen. Zo breng je Augmented Reality echt tot leven.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.