ClickCease

Audeze iSine VR hoofdtelefoon voor Rift en Vive

Audeze is een bedrijf dat hoogwaardige hoofdtelefoons produceert. Ze hebben een speciale magnetische aansturing ontwikkeld waarmee ze een superieure audiokwaliteit kunnen leveren. Nu komt Audeze met een VR uitvoering in de iSine productlijn, een serie in-oor hoofdtelefoons uitgerust met hun bijzondere drivers. De aansluiting past direct op de connector van de Oculus Rift, en op de standaard 3.5mm plug van de HTC Vive.

 

Beste hoofdtelefoon voor Virtual Reality

Deze claim wordt gemaakt door Audeze zelf, voor 400 dollar mag je ook wel kwaliteit verwachten. De Oculus VR hoofdtelefoon die eerder werd uitgebracht was al behoorlijk goed, en liet zien dat een hoogwaardige normale hoofdtelefoon niet per definitie ook geschikt is als VR hoofdtelefoon. De Audeze VR hoofdtelefoon heeft geen volledige geluidsisolatie, volgens de makers is dit een bewuste keuze om desoriëntatie te voorkomen.

De Oculus headset isoleert de gebruiker wel volledig. VR audio is altijd een ondergeschoven kindje geweest, de nadruk ligt vooral op het visuele aspect. Wel zullen zien hoe groot de markt is voor oorpluggen van 400 dollar met één specifiek doel; audio voor VR.

Sennheiser komt met hun eerste VR microfoon

De AMBEO VR microfoon is de eerste microfoon van Sennheiser die specifiek ontworpen is voor gebruik in VR videoproducties. Vier KE 14 capsules zijn samengevoegd in een tetrahedrale configuratie om een perfect 360 graden geluid te registreren. Ze hebben samengewerkt met een aantal ervaren panorama videoproducenten om deze microfoon te ontwikkelen. Het geluid wordt in 4 kanalen uitgestuurd en verwerkt met een nieuwe AMBEO A-B formaat converter plug-in die in VST, AU en AAX formaat gratis beschikbaar is gesteld.

Voor pakweg 2000 euro kun je deze VR microfoon bestellen. Dit is een stuk duurder dan de Audeze VR headset

 

Met de populariteit van live concerten in 360 graden zal de behoefte aan echte surround sound ook toenemen. Steeds meer fabrikanten van panorama apparatuur houden hier rekening mee. Audeze zou een van de betere headsets kunnen worden. Wordt de optelsom van al deze gadget iets te duur? Je kunt gelukkig ook een Pico Neo 2 huren!

 

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.