ClickCease

De 4 beste augmented reality brillen voor bedrijven

In dit artikel worden de specifieke kenmerken beschreven van vier AR-brillen. Deze brillen worden op dit moment steeds meer gebruikt door bedrijven, doordat de brillen uitermate geschikt zijn voor werken op afstand. Zeker sinds de uitbraak van Covid-19 kunnen deze smartglasses bedrijven helpen om werknemers efficiënt te laten werken zonder in fysieke nabijheid van elkaar te hoeven verkeren.

Realwear HMT-1

De Realwear HMT-1 is de meest verkochte AR bril van dit moment. Deze AR-bril heeft een ingebouwde camera, waarmee de omgeving eenvoudig opgenomen en gedeeld kan worden; handig bij werken op afstand. Door de vier digitale microfoons, en een ingebouwd achtergrondgeluid, is er vrijwel geen ruis te horen met deze bril.

De Realwear HMT-1 is volledig handsfree te besturen, door middel van spraak, en heeft een robuust design wat de bril uitermate geschikt maakt voor gebruik in industriële omgevingen. Een ander voordeel is de relatief lange batterijduur van ongeveer zes uur. Voor liefhebbers van het touchpad is het misschien een nadeel dat deze bril enkel via spraak te besturen is.

Lees hier onze volledige RealWear HMT-1 review.

Vuzix Blade Upgraded

Bij deze AR-bril is een digitaal doorzichtig scherm verwerkt in het rechterglas. Via WiFi of Bluetooth kan een gebruiker de bril verbinden met zijn of haar smartphone, nadat de Vuzix Blade-app gedownload is. Ook kunnen gebruikers kiezen tussen handsfree spraakbesturing of gebruik van een touchpad aan de buitenzijde van het rechterhoorntje van de bril.

Een voordeel van de Vuzix Blade Upgraded is het makkelijke draagcomfort: de bril voelt als een zonnebril. Een nadeel is dat de bril niet waterbestendig is en dus niet optimaal voor industrieel gebruik. Ook is een smartphone noodzakelijk om de bril te gebruiken.

Vuzix M400

 

De Vuzix M400 is een AR-bril, waarbij het scherm vóór het linker- of rechteroog zit. De hoek van het scherm kan worden aangepast, gelijktijdig met de ingebouwde camera. Net als de Vuzix Blade is ook deze bril te besturen via handsfree spraakbesturing of door gebruik van een touchpad. De bril is makkelijk in gebruik te nemen en hoeft niet verbonden te worden met een smartphone. de M400 ondersteund nu ook Microsoft Teams.

Ook is deze bril zeer geschikt om mee te werken in robuuste omgevingen, door de val-, water- en stofbestendigheid. De spraakbesturing in zes talen beschikbaar, terwijl de Vuzix Blade slechts in twee talen beschikbaar is. Nadeel kan zijn dat de bril, net als de Vuzix Blade, een batterijduur heeft van twee tot drie uur.

Lees hier onze volledige Vuzix M400 review.

Microsoft Hololens 2

De Microsoft Hololens 2 is de meest geavanceerde en innovatieve AR-bril van dit moment. Met deze bril worden 3D objecten in de werkelijke wereld geplaatst, waardoor de Microsoft Hololens 2 geschikt is voor 3D visualisatie, wat handig kan zijn bij simulaties en trainingen.

De bril is te navigeren door middel van spraak en via handgebaren en wordt voornamelijk gebruikt voor het geven van levensechte trainingen, simulaties en het visualiseren van 3D objecten. Een nadeel kan zijn dat de bril niet geschikt is voor industriële omgevingen.

Welke AR bril is het meest geschikt?

De Realwear HMT-1 en de Vuzix M400 zijn het meest geschikt voor industrieel gebruik en worden op dit moment veel ingezet voor het werken op afstand. De Vuzix Blade is niet geschikt voor industriële omgevingen, maar is daarentegen wel een makkelijk instapmodel, door de lage prijs.

De Microsoft Hololens 2 heeft van de genoemde AR-brillen de meeste mogelijkheden, maar is nog lastig toe te passen in industriële omgevingen en wordt daarom tot dusver voornamelijk ingezet bij visualisaties en trainingen.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.