ClickCease

Beste games op de PSVR 2

In dit artikel zullen we aangeven welke VR-titels en games bevestigd zijn voor de PSVR 2 en welke geruchten. Uiteindelijk kunt u dus beslissen of de PSVR 2 het virtual reality-gamingstation voor u is.

De games die we onder de aandacht brengen voor de PSVR 2 zijn:

 • Horizon Call Of The Mountain
 • The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapter 2: Retribution
 • Demeo
 • Resident Evil 4 VR (Remake)
 • Resident Evil Village
 • No Man’s Sky VR
 • Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge Enhanced Edition
 • Half-Life: Alyx
 • Gran Turismo 7
 • Hitman 3
 • Moss Book 2
 • Walkabout Mini Golf
 • Beat Saber
 • SuperHot VR
 • I Expect You To Die 1 and 2

Bevestigde PSVR 2 games

Horizon Call Of The Mountain

Om consumenten naar de aankomende PSVR 2 te lokken, brengt PlayStation Studios’ first-party ontwikkelaar Guerrilla Games Horizon Call Of The Mountain exclusief uit voor de VR-headset. De game speelt zich af binnen het populaire Horizon futuristische en post-apocalyptische universum.

Hoewel Call of the Mountain slechts een teaser heeft, zijn de grafische getrouwheid en details absoluut betoverend. Het lijkt zeker de volgende benchmark te leveren binnen virtual reality gaming en maakt optimaal gebruik van dynamische foveated rendering op de PSVR 2.

The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapter 2: Retribution

Het vervolg op een van de beste VR-titels, The Walking Dead: Saints & Sinners, komt naar PSVR 2. Voor deze tweede editie laat Retribution je opnieuw in de schoenen van Tourist stappen in de historische stad New Orleans. Deze keer neem je het op tegen de Axeman en levert opnieuw actie first-person VR-gameplay met meer verfijning in de op fysica gebaseerde gevechten en meeslepende visuals.

Demeo

Demeo deed in 2021 zijn ronde als een meeslepende, op Dungeons & Dragons geïnspireerde party-game voor pc en virtual reality. Nu komt deze tabletop RPG dungeon-crawler uit voor PSVR 2 en wordt daarmee een van de must-have titels op de nieuwe VR-console. De ontwikkelaar heeft aangekondigd dat Demeo optimaal gebruik zal maken van de haptiek in de PSVR 2.

Resident Evil 4 VR and Village

Net als veel andere klassiekers die een facelift en moderne update hebben gekregen, krijgt Resident Evil 4, de klassieke game uit 2006, een remake. Uitgever Capcom kondigde aan dat hun legacy-titel naar de PSVR 2 komt, tot groot gejuich van spannende survival-horrorfans. Alsof dat nog niet genoeg was, zal Resident Evil 4 ook VR-exclusieve content hebben, waardoor het een must-have is als je van plan bent een PSVR 2 te bezitten.

Ten tweede komt Resident Evil Village op de PSVR 2, en als Resident Evil 7 iets voorstelt, wordt Village een angstaanjagend genot. Zeker met de geavanceerde haptiek in de bril.

No Man’s Sky VR

Ondanks het tumultueuze begin heeft No Man’s Sky talloze content updates gekregen die veel triple-A titels overtreffen. No Man’s Sky is een avontuurlijke ruimteverkenning met basisvorming en FPS-mechanismen. De slogan “een eindeloos universum dat procedureel wordt gegenereerd” doet de titel eer aan en is nog meeslepender en spannender in virtual reality. 

Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge Enhanced Edition

Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge, dat aanvankelijk in 2020 op de Oculus (Meta) Quest 2 werd uitgebracht, krijgt een make-over voor de PSVR 2, inclusief de Last Call DLC in het eindpakket. Als je Tales from the Galaxy’s Edge nog niet hebt gespeeld, raden we je aan te wachten om het op de PSVR 2 te spelen, want de updates die het zal krijgen, zullen je zeker laten stunten.

Geruchte PSVR 2 games

Half-Life: Alyx

Hoewel de releasedatum onzeker is, zijn Sony en Valve, de ontwikkelaar achter Alyx, een samenwerking aangegaan om Half-Life: Alyx naar PSVR 2. Het bekroonde spel kan alleen op PC VR worden ervaren via het SteamVR-platform, en we hebben gewacht om het spel naar console VR te krijgen, wat lijkt te gebeuren.

Gran Turismo 7

Gran Turismo Sport was immens populair op PSVR, omdat het virtual reality-element op maat gemaakt lijkt voor het racesim-genre. Voeg dit bij de wens van Gran Turismo-bedenker Kazunori Yamauchi om de volgende Gran Turismo 7 in virtual reality uit te brengen, en je hebt een verleidelijke racegame die waarschijnlijk op de PSVR 2 zal verschijnen. De 120Hz-verversingssnelheid en de OLED-schermengine zorgen namelijk voor een soepele spelervaring die cruciaal is voor snelle racegames.

Hitman 3

Hitman 3 was een van de standout-titels voor PSVR, wie wil Agent 47 niet ervaren vanuit een first-person perspectief. Momenteel is Hitman 3 niet toegankelijk op de nieuwe PS5-console, dus het is logisch dat I/O Interactive, de ontwikkelaar, de game ports naar PSVR 2 – hopelijk met enkele upgrades om de ervaring te verheffen.

Moss Book 2

De eerste Moss was een van de eerste virtual reality games die een meeslepend verhaal en boeiende action-adventure gameplay leverde. Het zou ons dan ook verbazen als het vervolg Moss Book 2 niet ook op PSVR uitkomt. Net als de eerste game speel je als Quill, de muis op een zoektocht om haar gevallen koninkrijk te redden. Hoewel, we hebben één voorbehoud, want de eerste game werd laat geport naar PSVR, dus het kan nog wel even duren voordat we Moss Book 2 voor PSVR 2 zien.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.