ClickCease

Beste VR platform: Steam vs. Oculus vs. Viveport

The best VR gaming platform - VR Expert - 1

Er zijn veel verschillende gaming virtual reality platforms op de markt, maar drie van de populairste zijn SteamVR, Oculus Home, en Viveport. Elk VR-platform heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, dus het kan moeilijk zijn om te beslissen welk platform voor u geschikt is.

In dit artikel zullen wij SteamVR, Oculus Home, en Viveport vergelijken:

  • De beste huidige virtual reality game library
  • De beste toekomstige virtual reality game library
  • Compatibiliteit met koptelefoons
  • Extra functies
  • Conclusie

De beste huidige virtual reality game library

Als het kijkglas gericht wordt op de breedte van de virtual reality inhoud, dan heeft SteamVR de andere twee platforms verslagen. SteamVR heeft namelijk meer dan 4.000 VR-games, terwijl Oculus Home en Viveport er 1.000 bieden. De reden voor de grotere breedte van SteamVR’s inhoud is het geautomatiseerde publicatieproces.

Ter vergelijking: Oculus Home en Viveport keuren VR-inhoud handmatig goed, en houden daarbij een gecureerde kwaliteitscontrole in stand. Dit gaat echter ten koste van beperkte opties, langere publicatietijden, en een lager aanbod.

Oculus Home, dat de gevolgen van SteamVR bestrijdt, heeft SideQuest VR gelanceerd om onafhankelijke ontwikkelaars aan te trekken en zijn bibliotheek met virtual reality inhoud te vergroten.

De beste toekomstige virtual reality game library

SteamVR komt als beste uit de bus als het gaat om de toekomstige levensvatbaarheid van zijn bibliotheek. SteamVR heeft lagere toetredingsdrempels en biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om ofwel afgewerkte VR-games uit te brengen, ofwel inhoud in alfastaat, demo’s, en/of Early Access.

Steam VR - The best VR gaming platform - VR Expert - 1

Kortom, SteamVR wordt gesteund door de marktleider in computervideospelletjes, Valve Corporation, en geniet een hoge mate van platformtrouw bij de gamers en de aantrekkingskracht van onafhankelijke games op hun platform.

Headset compatibility

Nogmaals, SteamVR, gekoppeld aan zijn breder aanbod van VR inhoud, heeft de breedste compatibiliteit van virtual reality headsets. Het enige dat nodig is om een headset door SteamVR te laten ondersteunen, zijn de volgende minimum hardwarevereisten.

De adoptie en Actieve maandelijkse gebruikers van SteamVR worden gebruikt om de gezondheid van de PC VR industrie te analyseren, en spreken boekdelen over de ondersteuning van SteamVR’s headset.

Anderzijds ondersteunt Oculus Home alleen Meta/Oculus HMD’s, en Viveport is alleen compatibel met HTC headsets, Quest 1, 2, link, Rift, en Rift S, Windows Mixed Reality headsets en Valve Index.

Extra functies

Oculus Home

In veel opzichten is Oculus Home meer een virtual reality hub dan een platform voor games, gesteund door Meta Platforms. Dit betekent dat u virtuele zitplaatsen kunt reserveren voor VR live-evenementen, zoals sport en concerten. Bovendien herbergt Oculus Home de vele Horizon platforms die fungeren als sociale ontmoetingsplaatsen in virtual reality.

Oculus Home - The best VR gaming platform - VR Expert

Net als SteamVR’s early access, bevat Oculus Home een applicatie genaamd Oculus App Lab, waar u pre-release inhoud kunt vinden.

Daarnaast kunt u, om de inhoudsbibliotheek van Oculus Home te verdubbelen, een app van derden installeren, genaamd SideQuest VR store. U moet de app sideloaden op uw Quest toestel, wat in het begin een beetje omslachtig is, maar daarna is hij gebruiksvriendelijk te bedienen.

Viveport

Nadat het partnerschap tussen HTC en Valve Corporation beëindigd was en Valve zijn eigen headsets uitbracht, heeft HTC Viveport ontwikkeld en uitgebracht. Om de concurrentie van het VR-platform aan te gaan, biedt Viveport Viveport Infinity aan, een abonnementsdienst die onbeperkte toegang biedt tot 1.000+ VR-spellen, video’s, apps, en exclusieve aanbiedingen. Viveport Infinity is vergelijkbaar met Xbox Game Pass of PlayStation Plus.

Viveport - The best VR gaming platform - VR Expert - 1

Conclusie

Het belangrijkste voordeel van SteamVR is de enorme inhoudsbibliotheek en de compatibiliteit met de hoofdtelefoon, ondersteund door de marktleider binnen PC-gaming: Valve Corporation. Het is ontegenzeggelijk het beste VR platform voor virtual reality games.

Terwijl Oculus Home nog VR-spellen bevat, is het een platform dat gemaakt is voor meer dan alleen gamen. Oculus Home is namelijk een metaverse virtual reality sociale betrokkenheid die virtuele live-evenementen aanbiedt.

Tot slot is Viveport, met het Viveport Infinity abonnement, het beste platform voor toegang tot een breed scala aan virtual reality entertainment inhoud.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
Je bent nu op de zakelijke Nederlandse site
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.