ClickCease

bHaptics kondigt nieuwste haptische handschoenen aan

vr expert - tactglove

De Koreaanse tech innovators bHaptics hebben altijd voorop gelopen op het gebied van haptische technologie en hun laatste aankondiging is niet anders.  Voortbordurend op een hernieuwde interesse in de metaverse, veroorzaken de nieuwe haptische handschoenen rimpelingen in de industrie.

Wat is de TactGlove?

Het nieuwe product heet TactGlove, en het bouwt voort op de sterke basis van de Tactosy.  Dit specifieke product is een paar handschoenen dat haptische feedback voor uw vingers geeft op een veel fijnmazigere manier.  De individuele feedback die u kunt ontvangen op elke vinger zorgt voor nauwkeurige en meeslepende interacties die dingen nog realistischer maken bij interactie in VR. 

Net als alle andere producten van bHaptics zijn de handschoenen volledig draadloos en werken ze op een batterij aan de achterkant van de pols.  De feedback op de vingertoppen wordt gecreëerd door een kleine lineaire resonante actuator (LRA) motor en dit alles is verpakt in lichte maar robuuste stof die alles strak en veilig houdt.

vr expert - tactglove

Wat ook heel bijzonder is, is dat de handschoenen, omdat ze zo strak zitten, geen extra hand-tracking sensoren in het product zelf nodig hebben.  In plaats daarvan, als je een VR-apparaat hebt zoals de Oculus Quest 2 die handen kan tracken, zal het nog steeds werken als voorheen. 

Vanuit software perspectief kan elke vingertop worden bestuurd met behulp van de bHaptics SDK, die ongetwijfeld een belangrijk framework zal worden voor ontwikkelaars van inhoud om mee te werken naarmate de dingen vorderen in de komende paar jaar.  Er zijn al een paar apps die natuurlijk worden ondersteund, maar de vloedgolf van de anderen is zeker op komst.

Kiuk Gwak, de CEO van bHaptics, had het volgende te zeggen: 

“We zijn toegewijd aan het verbinden van mensen door middel van de haptische technologie en TactGlove markeert echt een mijlpaal in die zin, omdat het mensen in staat stelt om een realistische interactie te hebben, niet alleen met virtuele objecten, maar ook met hun vrienden en collega’s in VR/AR-settings tegen een zeer betaalbare prijs.  We zijn enthousiast over de veranderingen die TactGlove zal brengen in virtuele interactie nu we het Metaverse-tijdperk binnengaan.”

vr expert - kiuk gwak

Wat betekent dit voor de industrie?

Dit is groot nieuws voor de trainingsindustrie – vooral voor die werknemers die praktisch met hun handen werken.  Tot nu toe boden de VR-trainingsmodules enige feedback voor praktische trainingsmodules, maar velen misten de precisie om daadwerkelijk hyperrealistische trainingsmogelijkheden te bieden. De TactGlove brengt daar verandering in door ongelooflijk nauwkeurige vinger-voor-vinger feedback te bieden die de bruikbaarheid van VR-gebaseerde trainings applicaties sterk zou moeten verbeteren.

Werknemers die in moeilijke omgevingen, op gevaarlijke taken of zeer specifieke manoeuvres moeten trainen, zullen merken dat deze handschoenen het realisme een flinke duw in de rug geven. Het zal enige tijd vergen om de code in apparaten en toepassingen te verwerken, maar het is een teken van waar de industrie naartoe gaat. Voeg daarbij het feit dat het naadloos kan worden geïntegreerd in een bestaande workflow voor hand-tracking en het wordt nog veel krachtiger.

vr expert - tactglove

De prijs is hoog voor een VR-accessoire, maar die zou moeten dalen naarmate het product zijn weg vindt op de markt.  Zelfs tegen de huidige prijs is het waardepotentieel nog steeds hoog. Bedrijven die gebruik kunnen maken van de precisie en directe feedback zullen veel te winnen hebben.

 

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.