360 Video laten maken

Met 360 video zie je het complete beeld rondom de camera, dat biedt nieuwe mogelijkheden voor filmmakers en iedereen die een verhaal wil vertellen met beeld en geluid. Er staat een nieuwe generatie filmmakers en videoproducenten op die gebruik maakt van deze nieuwe vorm van video. Om alvast wat inspiratie te geven laten we op deze pagina alvast een aantal voorbeelden van panorama video in de praktijk zien. Wanneer je 360 film wilt laten maken zit hier vast een geschikte toepassing tussen!

Muziekvideo 360

Om muziek onder de aandacht te brengen is een videoclip ideaal, artiesten en producenten lijken soms meer aandacht te besteden aan de video dan aan de muziek. Bij opnames voor een 360 graden video zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Omdat de kijker compleet rond kan kijken zal de aandacht niet zomaar gericht zijn op de artiest. Je kunt de kijker wel sturen met licht en beweging. Zorg bijvoorbeeld dat locaties in beeld die niet zo belangrijk zijn donkerder zijn, en laat de artiest in het lichte deel van het beeld staan.

Met kleur kun je ook de toeschouwer in een bepaalde richting sturen. Er is ook een bands die een 360 video liet maken waarbij het beeld in drie podia werd verdeeld met ieder hun eigen karakter. Door de zangeres van het ene naar het andere deel te laten lopen volgt de kijker vanzelf. Je kunt uiteraard ook een live ervaring benadrukken door de artiest op het podium te plaatsen, je kunt als toeschouwer zo het enthousiaste publiek laten zien.

VR Expert: niet alleen VR app developers.

360 video laten maken of 360 video tour laten maken

Toerisme video 360

De toeristische sector maakt dankbaar gebruik van de beleving die 360 video biedt. Bij het informeren van de klant kun je bijvoorbeeld een 360 video laten maken van de attracties op een vakantiebestemming. Wat dacht je van een kijkje onderwater, samen met een duiker, of een mooi attractiepark? Je kunt de sfeer voelen wanneer je panoramabeelden door een VR bril bekijkt. De reiziger zal ook waarderen dat de video’s “echt” zijn, je kunt immers vrij rondkijken. Toeristen kennen de mooie foto’s van een zwembad wel, en op de vakantiebestemming blijken ze uit te kijken op een vuilnishoop. Met 360 graden video zie je de locatie zoals deze echt is. In de montage kan er een voice-over toegevoegd worden, of muziek uit dat land of die regio. Je kunt de video laten zien bij het reisbureau maar ook de mensen thuis laten genieten met online streaming 360 video.

Theater video 360

Theater is een beleving die je met een televisie niet kan reproduceren. Je kunt wel een 360 video laten maken om het gevoel over te dragen. De kijker ziet niet alleen de bühne, maar ook de mensen in het publiek. Je kunt zo op de eerste rij plaatsnemen, en zelfs op het podium! Bij sommige voorstellingen wordt alles vanuit één standpunt opgenomen, er zijn ook 360 graden producties met afwisselend beelden op verschillende plekken zoals vooraan op het podium, vanuit de coulissen en achter met zicht op het publiek. Deze manier van filmen is geschikt voor musicals, toneelstukken en andere theater presentaties.

Bedrijfsvideo 360

Steeds meer ondernemingen laten bedrijfsvideo’s in 360 graden video maken. Bijvoorbeeld een tour van de fabriek, het magazijn of op kantoor. Naast bedrijfsvideo voor klanten kun je ook contacten en opdrachtgevers een kijkje in de keuken geven, het is ook een goede manier om sollicitanten een indruk te geven van de organisatie. Door een voice-over toe te voegen of titels in beeld te plaatsen kun je een prachtige bedrijfsvideo in 360 graden laten maken.

Instructievideo 360

Dit is een zeer nieuwe toepassing, door nu een 360 video te laten maken met instructie loop je vooruit op de rest. Bijvoorbeeld de inrichting van een woning met meubilair, doe-het-zelf instructie video’s in huis of in de tuin, je kunt het proces zelfs in verschillende fasen verdelen waarbij je enorm veel informatie kunt overdragen in het 360 graden beeld. Deze vorm van instructiefilmpjes produceren gaat enorm toenemen de komende tijd.

Entertainment video 360

Een groot deel van de tijd die mensen besteden op internet wordt besteed aan het kijken van videofilmpjes. Om op te vallen laten steeds meer grote studio’s 360 video maken om hun projecten onder de aandacht te brengen. Superhelden die in 360 graden langs je heen vliegen, of een korte preview van een horror film. Door het publiek te vermaken met panorama video kun je andere producten en diensten onder de aandacht brengen.

Productvideo 360

Een nieuw product ziet er nog beter uit in 360 video. Zo heeft Colgate een mooie productvideo gemaakt waar de kijker eerst in de behandelkamer van de tandarts plaatsneemt, en in een volgend beeld bekijk je een mond van binnenuit! Je ziet de tandarts door de tanden van de patiënt, een beeld wat je lang na het zien van de film nog bij zal blijven. En dat is precies wat makers van commercials met 360 graden video willen bereiken.

Er zijn enorm veel mogelijkheden met 360 graden video voor commerciële doeleinden en de promotie van diensten of producten. Houd er wel rekening mee dat panorama video een andere aanpak vereist dan normale video, informeer daarom bij een productiehuis met ervaring. Gelukkig is er een ruime keuze in apparatuur en faciliteiten waarmee ook kleine ondernemers met 360 graden video het verschil kunnen maken.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!