3D foto en video op Android met Weeview

Een Android toestel kan heel veel, het is een computer in je zak. Een snelle processor, een prachtig scherm en een fantastische camera, wat wil je nog meer? Misschien 3D fotografie? Of 3D films? Weeview heeft een oplossing gevonden met de Eye-Plug, een piepkleine camera met Micro USB aansluiting die je in 3D laat filmen.

Eye-Plug van Weeview

weeview3Met een Google Carboard viewer kun je heel eenvoudig 3D foto’s en video’s bekijken, je kunt ze alleen niet maken. Voor een 3D opname heb je twee camera’s nodig, de meeste smartphones hebben slechts één camera. De Eye-Plug is een eenvoudige camera met Micro-USB aansluiting.

Die aansluiting bevindt zich doorgaans aan de andere kant van de smartphone als de camera, daarmee heb je precies de juiste afstand voor een 3D beeld. Met elke 3D viewer app kun je vervolgens de beelden terugkijken.

Leuke gadget…maar niet meer

weeview2Voor 45 dollar haal je deze unieke accessoire voor je camera in huis. Dan krijg je de piepkleine camera en de bijbehorende Android app. De kwaliteit van de camera is niet precies gelijk aan die van je smartphone.

Hoewel je het 3D effect kunt zien is het resultaat niet bij alle opnames even opvallend. Het is een leuk speeltje maar meer ook niet. 3D foto en video is leuk om te bekijken, maar je zult met deze Eye-Plug geen Hollywood Blockbuster maken.

Gratis 3D fotografie

weeview5Er is een oplossing om 3D foto’s te maken met de gratis Cardboard Camera app van Google. Hiermee kun je een volledige 360 graden foto maken (of minder als je dat wilt).

Het geluid wordt ook opgenomen (wederom als je dat wilt) en het resultaat is een 3D foto met slechts één camera. Voorwaarde is wel dat het beeld stil staat, in een drukke winkelstraat kun je bizarre resultaten verwachten. De app is gratis te downloaden voor zowel Android als Apple smartphones.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!