ADE & Paylogic organiseren ADE Tech 2017

Muziek en technologie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, niet alleen voor instrumenten maar in de complete ervaring voor live evenementen. Bij het Amsterdam Dance Event staat innovatieve technologie voorop, m et de nieuwe tech-partner Paylogic wordt er voortgebouwd op deze traditie.

De conferentie van 19 t/m 22 oktober staat in het teken van predictive analysis, artificial intelligence, blockchain en augmented reality.

Wat is het Amsterdam Dance Event?

ADE is een toonaangevende conferentie en festival voor elektronische muziek. Dit jaar is het alweer de 22e editie waarbij er maar liefst 375.000 bezoekers uit binnen- en buitenland een bezoek zullen brengen, om kennis te nemen van het laatste nieuws op het gebied van elektronische muziek. Dit jaar ging ADA een samenwerkingsovereenkomst aan met Paylogic, een Nederlands technologiebedrijf. Samen hebben ze een vooruitstrevend e-commerce platform gelanceerd.

AR en AI is geen toekomstmuziek meer

Er wordt al meer gebruikt gemaakt van kunstmatige intelligentie dan je zou denken, de zoekresultaten in Google komen bijvoorbeeld ook voor een deel voort uit een zelflerend AI algoritme. Dat Augmented Reality veel in de belangstelling staat is ook niet te ontkennen, Apple heeft met de iPhone X naar eigen zeggen de “eerste Augmented Reality” smartphone op de markt gebracht. Beide technologieën bieden veel mogelijkheden binnen de wereld van elektronische muziek. Zo kun je live evenementen met AR een nieuwe dimensie geven met afbeeldingen en animaties in de virtuele ruimte.

Naast AR ook VR

Virtual Reality heeft de laatste jaren al de mogelijkheden van de “toegevoegde werkelijkheid” verkend. Er zijn al verschillende muziekproductie apps verkrijgbaar, er worden steeds meer muziek video’s in 360 graden gemaakt, en festivals maken gebruik van VR om een compleet nieuwe ervaring te bieden aan de bezoekers.

ADE kijkt vooruit

Van 18 t/m 22 oktober zullen ruim 2500 artiesten en 550 sprekers op één van de 160 verschillende locaties verschijnen om een blik te werpen op de toekomst van de muziekindustrie, en uiteraard ook om er een mooi en muzikaal feest van te maken!

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!