After the plague

Het is warm, het is zomer, het is tijd om buiten te zitten met een ijs, een bier, of ergens aan de BBQ! Toch even tijd voor een korte review, want er zijn wel weer aardige dingen verschenen op het VR Front. After the Plague is daar één van, sterker nog: bij WearVR staat ie op 2 in de top 10 lijst. Eens even een kijkje nemen.

Setting en graphics

De setting mag duidelijk zijn: de titel verraad natuurlijk al wat er aan de hand is en wat je daar kunt verwachten: inderdaad. Na de “plague”, de pest dus, is er weinig leven meer overeind. Althans: menselijk leven. Je start in een volledig verlaten stadje, wat enkel nog bevolkt wordt door een hele horde ratten.

Hoewel het wat raar is hoe de A.I. van de rat reageert, zien ze er goed uit en maken ze de juiste, “ratachtige” bewegingen. Raar voor wat betreft de A.I. in de zin van: ze reageren niet of nauwelijks op aanwezigheid van de speler. Als je op een rat afloopt en gewoon op je koers blijft, loopt je als het ware over de rat heen. Zonder gevolgen, voor beide overigens.

Het stadje ziet er klasse uit met goede sfeerelementen. Af en toe zit er een skelet ergens tegenaan geleund, waarbij het overigens wel lijkt alsof iedere keer hetzelfde model is gebruikt voor deze skeletten.

De settings is wat middeleeuws, maar dat strookt uiteraard mooi met de tijd waarin de pest huis heeft gehouden in Europa. Alle ruimtes in de verschillende huizen zijn te onderzoeken, en je kunt eenvoudig trappen op, kamertjes in en over de overloop naar een balkon waar je links en rechts fraaie uitzichten op en over het stadje hebt. De krijsende kraaien die in grote zwermen boven je hoofd rondcirkelen maken het gevoel helemaal af.

Aanrader?

Er valt bitter weinig te doen, dit is weer een “experience”. Maar wel een die beslist de moeite waard is. Ondanks het warme weer is het zeker aan te bevelen deze eens te downloaden (onder andere vanaf WearVR.Com en je rift eens op te zetten. Door de warmte voel je zelfs het vuur af en toe!

7 Total Score

Wat vind jij? Wees de eerste!
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!