Andalusia Tourism Demo

Zo. Deze keer eens even iets heel anders: een demo van hoe Andalusië zich op de kaart wil zetten. Althans: het bureau voor Toerisme. Die hebben waarschijnlijk gedacht: wij gaan mee met onze tijd, dus: een VR demo van deze prachtomgeving!

Geslaagd?

Of dat geslaagd is, kun je uiteraard het beste zelf beoordelen, door deze (toch wel lijvige) demo te downloaden en eens op je Oculus te bekijken. Al met al een dikke 1,3GB uitgepakt, dus mag je verwachten dat het wat is, toch?

De rondleiding begint als een soort space-exporation geval, en persoonlijk vind ik dat nogal misplaatst. De speler wordt in een soort tele-portal-achtig iets geplaatst, vermoedelijk nog steeds vanuit die achtergrond van “laat ons eens even modern en bij de tijd doen”. Wat mij betreft is dat direct een onderdeel wat, hoe actueel in deze maand, zeker niet geslaagd is.

Waarom er geen keuze is gemaakt voor de verschillende bezienswaardigheden in de omgeving en daar een image van voor te schotelen als eerste portal, begrijp ik niet helemaal. Wel aardig is overigens dat de speler door de portal kan lopen, en door de ramen in de diepte Malaga ziet liggen.

Omgeving, grafisch en bediening

Afijn, eenmaal door de space-exploration heen, blijkt dat het uiteindelijke menu nog steeds in een soort sci-fi achtige omgeving wordt voorgeschoteld. Ik zal er verder geen woorden meer vuil aan maken. Het portal bestaat uit een assenkruis met op ieder uiteinde een soort uiteindelijke keuze: Hall, (menu dus), Mirador (uitkijktoren) en Tour.

De Mirador is zeker in VR even een “knikkende-knieën moment”: je stapt in een soort openlucht-lift en kunt zo op de rand aflopen. Wat niet voor iedereen altijd even stabiel overkomt. Eénmaal boven blijk je in een soort glider te kunnen stappen, waarmee je riching Malaga (way down below dus..) kunt zeilen. Vlak voordat je denkt dat je nu echt wel erg laag komt, hoor je dat je geteleporteerd wordt en bevindt je je weer in het keuze-portal.

Links en rechts staan een soort terminals opgesteld, die ook als een vorm van teleport dienen: ze brengen je onder meer naar de Kathedraal van Malaga, het Alcazar van Malaga, Malagueta strand, naar Ronda, en: El Caminito Del Rey: een wandelpad voor diegenen met zeer, zeer, zeer sterke magen.

De Tour brengt je in een soort mandje zonder luchtballon zwevend boven het Andalusisch landschap terwijl er van alles en nogwat wordt verteld. Alle beelden zijn statisch: er is geen beweging mogelijk maar wel een 360 graden beeld. Al met al is dat wat jammer.

Er wordt meer dan voldoende uitleg gegeven (waarbij je overigens nooit weet hoe lang het nog gaat duren, een meelopend “timertje” was handig geweest) dus voor de geïnteresseerde toerist is het beslist interessant. Ben je vaker in Malaga en/of Andalusië geweest dan wordt er niet veel schokkend nieuws verteld, maar is het nog steeds aardig om eens even te bekijken.

Conclusie

Discovery Andalusia is vooral erg aardig als je een allereerste indruk van de omgeving wilt hebben. Ook wordt er (meer dan) voldoende info gegeven over de verschillende “must-see”plekken in Andalusië. De VR omgeving wordt echter niet volledig benut; hier had veel meer gebruik van gemaakt kunnen worden. De Tour is leuk, maar gaat op enig moment vervelen. Toch eens kijken hoe het eruit ziet? Je kunt em downloaden op WearVR.Com

7 Total Score

Wat vind jij? 4.55 (1 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!