AR game Pokémon Go is kassa voor Nintendo

Zelfs als je nooit computerspellen speelt heb je vast wel gehoord van de nieuwe wereldwijde rage Pokémon GO. Deze Augmented Reality game voor smartphones is een regelrecht schot in de roos. Overal ter wereld lopen mensen rond in de vrije natuur, soms ook op gevaarlijke wegen, op zoek naar de 150 Pokémon figuren die verstopt zitten in jouw omgeving. Wat is Pokémon GO en waarom is dit zo’n enorm fenomeen?

Wat is Pokémon GO?

pokemon goPokémon GO is één van de vele spellen in de langlopende Pokémon reeks. In dit spel moet je als speler een groot aantal fantasiefiguren verzamelen. Het grote verschil met deze GO variant is de mogelijkheid echt op zoek te gaan naar deze figuurtjes in de echte wereld. In de app kun je ongeveer zien waar de diverse Pokémon zich verschuilen. Door ze op te sporen en op je scherm te bekijken kun je ze verzamelen.

Daarnaast kun je ook jouw Pokémon trainen op speciale plekken, en de strijd aangaan met andere spelers om jouw territorium af te bakenen. Met Pokémon GO is een spelletje spelen een heel sociale ervaring. Het spel is gratis te downloaden voor Apple en Android toestellen, er zijn wel optionele aankopen in het spel.

Wat is Augmented Reality?

smartphoneBij AR wordt er een laag over de werkelijkheid gelegd. Bij Pokémon GO zijn dat de diverse Pokémon figuren die verstopt zijn op verschillende plekken in jouw omgeving. Je kijkt op het scherm van je smartphone en richt de camera bijvoorbeeld op een grasveld.

Dan zie je op het gras een figuur in 3D zitten. Als de achtergrond beweegt zal het figuur meebewegen. Omdat deze technologie erg complex in elkaar zit kan het er soms vreemd uitzien. Ook zal de accu van je smartphone sneller leeg raken.

Wanneer komt Super Mario GO?

niantic_logoHoewel Nintendo flink wat aandelen bezit in het Pokémon bedrijf is het niet volledig eigendom van Nintendo. Vandaar dat je Pokémon wel kunt spelen op je iPhone, maar spellen als Mario en Zelda niet. Pokémon GO is overigens ontwikkeld door Niantic.

Die maakte vorig jaar al een soortgelijk spel genaamd Ingress. Een aantal Pokéstops komen regelrecht uit dat spel. Die titel wist niet de gekte van het nieuwe Pokémon spel te ontketenen. Nintendo is momenteel pakweg 80% meer waard dan voor de release van Pokémon GO, en dat voor een gratis spel.

Moet ik Pokémon GO gaan spelen?

Het spel is gratis te downloaden voor Apple en Android toestellen dus proberen kan geen kwaad. De in-app aankopen zijn momenteel nog subtiel verscholen. Het is een actief spel en het kan verslavend werken. Over de hele wereld verschijnen bizarre verhalen.

Er heeft al een heftig auto ongeluk plaatsgevonden, overvallers hebben een Pokémon plaats gebruikt om mensen te beroven en soms dwaalt er een verloren gamer op de autoweg. Zorg ervoor dat jij niet één van deze spookverhalen wordt.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!