Atheer maakt een slimme bril voor professionals

Toen Google met een Augmented Reality bril op de markt kwam was er direct veel kritiek. De bril zou sociale interactie verstoren en de camera zou inbreuk kunnen maken op de privacy. In de professionele wereld lijkt een concept als Google Glass beter te passen. Atheer is een bedrijf dat software en hardware ontwikkelt voor gebruik in een professionele omgeving.

AiR OS

touchAtheer heeft een eigen omgeving ontworpen op basis van het Android platform. De AiR Suite is specifiek gemaakt voor gebruik in professionele situaties. De Suite bestaat uit drie onderdelen; AiR Designer, AiR Hub en AiR Flow. De Designer kan gebruikt worden om bijvoorbeeld handleidingen te maken die de gebruiker ziet als laag over de werkelijkheid.

In Hub kunnen de headsets worden aangestuurd vanaf afstand inclusief overdracht van video. Flow maakt het mogelijk voor professionals om samen te werken, bijvoorbeeld een onderzoeker die data uit het veld live deelt met iemand in het laboratorium.

AiR Glasses

warehouseAtheer heeft een AR bril ontwikkeld met een beeld van 50 graden breed, WiFi en LTE voor draadloze data overdracht, een accu die acht uur meegaat en ondersteuning voor 3D interactie via gebaren. Hiermee wordt computergebruik mogelijk zonder bureau, op basis van het Android besturingssysteem.

Je zit overigens niet vast aan de hardware van Atheer, de software kan ook gebruikt worden op AR brillen van andere fabrikanten. De prijs van de Atheer bril ligt op een kleine 4000 dollar. Dat is een behoorlijk bedrag, het product is dan ook gericht op de professionele markt.

Van Indie tot Pro

atheer-logoAtheer is net als Oculus en Fove wederom een bedrijf dat via crowd funding onder de aandacht is gekomen. In 2014 haalde ze geld op via IndieGogo voor een AR bril van slechts 350 dollar.

Net als Google en Microsoft ontwikkelen ze nu Augmented Reality oplossingen voor de zakelijke markt. Naast de aanschafprijs is Augmented Reality op dit moment nog beter geschikt voor een gecontroleerde omgeving zoals de industrie of onderzoekslaboratoria.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!