Autodesk in AR met WakingApp

Bij 3D design was het visualiseren van driedimensionale objecten altijd een uitdaging. Dankzij 3D Printers en Rapid Prototyping is dit proces vereenvoudigd. toch is er een grote behoefte aan overtuigende visualisaties binnen de wereld van 3D ontwerp en CAD applicaties.

WakingApp heeft een oplossing bedacht in de vorm van een add-in voor Autodesk Revit en Fusion 360 waarmee 3D objecten zowel via Augmented Reality als Virtual Reality beter zichtbaar worden.

Oplossing voor Autodesk gebruikers

Autodesk is de uitgever van diverse 3D applicaties waarvan Autocad waarschijnlijk het meest bekende product is. Met een CAD gemeenschap die wereldwijd 19 miljoen gebruikers telt is er een grote markt, die groep wil de manier van werken graag versnellen en daarbij de kosten drukken.

WakingApp is een add-in die werkt met Revit en Fusion 360, geavanceerde CAD software van Autocad. WakingApp werkt op basis van de ENTiTi Creator, een cloud-based platform waar je 3D ontwerpen kunt aanpassen, animeren en interactieve scènes mee kunt bouwen.

Voor elk apparaat

Het resultaat kan worden bekeken via VR headsets zoals de Gear VR, de Oculus Rift en de HTC Vive. Hoewel VR headsets voordeel bieden bij het bekijken van modellen sluiten ze de gebruiker wel af, met de AR versie van de software kun je de objecten projecteren op een echte achtergrond.

Naast het projecteren van een object kun je deze ook schalen in de ruimte, je kunt opmerkingen toevoegen en een script maken voor de presentatie. Bij Fusion is AR de meest voor de hand liggende methode, bij Revit zul je een VR headset gebruiken.

Augmented Reality via de Cloud

Steeds meer Augmented Reality applicaties lijken te werken via een Cloud Based oplossing. De benodigde data wordt vooraf berekend op krachtige computers en het resultaat wordt naar een geschikt apparaat verzonden.

Aangezien Augmented Reality veel meer processorkracht vergt in vergelijking met de meeste Virtual Reality toepassingen bieden oplossingen in de Cloud voorlopig de meeste mogelijkheden.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!