Avegant Glyph

Als Beats, het merk met de grote hoofdtelefoons, een kindje zou krijgen met de Oculus Rift zou het resultaat de Glyph kunnen zijn. In dit geval is Avegant de “verwekker” van deze stijlvolle bril met een complete multimedia ervaring. Dankzij een succesvolle Kickstarter en financiële ondersteuning van Intel is deze headset nu te bestellen.

VR of Theater?

De Glyph is niet direct een VR bril. Met een resolutie 1280×720 per oog en een kijkhoek van slechts 45 graden geeft het beeld niet echt die totale immersie. Aan de andere kant krijg je wel een kwalitatief hoogwaardige hoofdtelefoon met ingebouwde microfoon. De toegepaste technologie heet “Micromirror Array” waarmee de Glyph zich kan onderscheiden ten opzichte van andere brillen die vaak LCD of OLED schermen gebruiken. Met deze techniek kan een hogere scherpte worden weergegeven dan de resolutie zou doen vermoeden. Je kunt het kijkgedeelte ook als hoofdband gebruiken waarmee het een normale, maar wel behoorlijk grote hoofdtelefoon wordt.

Contact met de buitenwereld

In tegenstelling tot andere VR brillen ben je met deze bril niet geheel afgesloten van de buitenwereld. Je hebt aan zowel de boven- als onderzijde ruimte om buiten de bril te kijken. Daardoor is de VR beleving wellicht wat minder, het is wel makkelijk als je bijvoorbeeld je spelcontroller even wilt bekijken. Uiteraard is head tracking mogelijk waarmee je rond kunt kijken in een virtuele omgeving. Als je de bril draadloos koppelt aan een 360 graden camera kun je realtime rondkijken wat een bijzondere ervaring geeft.

Verschil moet er zijn

Op dit moment lijken er twee consumentenmarkten voor dit soort brillen te zijn; de gaming VR bril en de filmtheater multimedia ervaring. Glyph richt zich op de tweede doelgroep, net als de Zeiss Cinemizer, maar dan in een grotere behuizing. Het kantelbare ontwerp is innovatief en het design zal Beats liefhebbers zeker aanspreken.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!