Brave the Wave VR

Hoeveel dagen kun je blijven drijven terwijl je continu moet zien te overleven door de gevaren van de woeste zee.

Gameplay

Zodra je op start klikt krijg je 10 seconde om je mobiel je in VR device te plaatsen- precies genoeg. Het spel is niet zonder VR-bril te spelen (kan wel, je blijft gewoon twee schermen zien).

Blijven drijven, daar draait het om bij dit spel. Je ziet overal om je heen de zee, met aan één zijde van je boot een spoor van coins en food die naar een eiland in de verte leiden. Coins zijn de gele munten waarmee je je boot kan upgraden en het eiland sneller kan bereiken. Met food krijg je meer energie en kun je het langer volhouden. Het spel zou niet ‘Brave the Wave’ heten als er niks uitdagend zou gebeuren. Onderweg krijg je te maken met enkele ongemakken waarmee je op zee te maken kunt krijgen. Denk aan extreem hoge golven, blikseminslagen, vogels die je boot onder poepen of piranha’s die je boot aanvallen. Hierdoor is het moeilijker om recht te blijven drijven waardoor je tegen de richting in moet kijken/leunen om je vlot recht te houden.

IMG_8523

Om je een beetje het gevoel te geven alsof je dagen/maanden op een schip zit, zie je een balk die aangeeft wanneer het dag en nacht wordt, en daarmee het level ook veranderd van licht naar donker. Daaronder wordt het aantal dagen dat je al op zee vaart aangegeven en de hoeveelheid food en coins dat je onderweg hebt opgepikt. Naast het feit dat je na elke poging je score: het aantal dagen dat je op zee hebt volgehouden ziet, en je je beste score ooit ziet, is de mogelijkheid er dat je je vlot/boot kunt upgraden. Je begint met een vlot bestaande uit een paar planken, maar met een x aantal coins kun je steeds een betere boot kopen. En met het food krijg je meer uithoudingsvermogen en kracht. Wel een stimulans om het spel wat vaker te spelen. Daarnaast zie ik voor het eerst in een VR spel een ‘Daily reward’ menu verschijnen. Als je het spel dagelijks speelt, worden je beloningen in coins of food steeds groter.

IMG_8527

Besturing

Door je hoofd naar links en rechts te bewegen beweeg je de boot in het water. Je boot zal kapseizen wanneer je te veel naar één kant leunt/kijkt. Je hebt hiervoor een tilt indicator die aangeeft wanneer je je in de gevarenzone bevind. Ik vond het op het begin ietwat lastig. Voor je gevoel had je je hoofd stil, maar toch wilde het vlot scheef gaan hangen. Na een upgrade van boot ging dit beter. Duidelijk langer spelen dus.

Graphics

Graphics zijn niks bijzonders bij deze game, hadden veel leuker gekund. Ze maken het spel niet gelijk veel minder leuk, maar ze voegen ook zeker niet veel toe.

Conclusie

Leuk spel, heeft elementen die ik niet eerder bij een VR game heb gezien. Zoals de daily rewards en de upgrade mogelijkheden. Begin was even moeilijk qua besturing, maar alles went.

7.5 Total Score

Wat vind jij? Wees de eerste!
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!