De VR games van de E3 2015

Virtual reality krijgt volop aandacht op de E3. De consumentenversie van de Rift werd gepresenteerd, Project Morpheus krijgt een prijskaartje en StarVR laat zijn vernieuwde gezicht zien.  Naast vr hardware was er natuurlijk ook volop aandacht voor de games die vr aan de massa moet verkopen, een overzicht tot dusver.

Robinsion: The Journey (Oculus Rift)

Ontwikkelaar Crytek, vooral bekend van de Crysis serie, kondigde gisteren een nieuwe adventure game aan. Robinson The Journey is een nieuwe franchise volledig gericht op virtual reality. Veel is er nog niet bekend over deze game behalve dat het draait om een jongen die crasht op een mysterieuze planeet. De game lijkt vooral een showcase van de potentie van vr gaming, is gemaakt met de befaamde CRYENGINE.

RIGS (Project Morpheus)

De eerste officiële aankondiging van Sony gedurende het officiële Playstation event. RIGS is een multiplayer shooter waarbij de speler plaatst neemt in een big-ass Mech. Dat deze machines zich goed lenen voor virtual reality bewees Vox Machinae, één van onze favoriet vr games tot dusver.

De insteek van het spel lijkt een toernooi waarbij het simpelweg draait om destructie van anderen.  Het tempo ligt hoog, de actie is intens en de graphics zien er top uit,  een uitstekende launch titel voor Morpheus dus.

Edge of Nowhere (Oculus Rift)

Deze titel werd samen met enkele  anderen aangekondigd tijdens het E3 event van Oculus en wordt gelijktijdig met de Rift uitgebracht. Edge of Nowhere is een third-person action adventure game ontwikkeld door Insomniac Games.  De game start met zoektocht naar een expeditie team op Antarctica maar krijgt al surrealistische wending waarbij de speler zijn survival skills en geestelijke gezondheid op de proef worden gesteld. Uncharted on acid dus, wij kunnen niet wachten.

Chronos (Oculus Rift)

Chronos is tevens een launch titel voor de Rift en draait om een jongen die zijn stad moet bevrijden van een boze draak door succesvol door een labyrint te navigeren. Deze opent slechts eenmaal per jaar waardoor de speler gedurende het spel langzamerhand ouder wordt.

Hierdoor verandert de gameplay en dient de speler elke playtrough zijn tactiek aan te passen. Hij begint als een vitale jongeman maar verandert ouder krijger met alle voor- en nadelen van dien. De game wordt tevens in third-person gespeeld en heeft een bijzondere sfeer én unieke gameplay, absoluut one tot watch!

Lucky’s Tale (Oculus Rift)

De enige titel waar daadwerkelijk gameplay van werd getoond. Lucky’s Tale is een platfomgame pur sang in lijn met games als Super Mario 64. De hoofdrolspeler is een vrolijke vos die gelijk doet denken aan Tails van Sonic. De game is puur ontwikkeld voor virtual reality en wordt gespeeld vanuit (alweer) een third person perspectief.

Lucky was begin dit jaar reeds te spelen op de GDC en zal tevens zijn weg vinden naar de E3. De reacties zijn tot dusver uitermate positief en Lucky kan weleens onze nieuwe favoriet platformvriend worden.

Meer Oculus Rift games

Oculus maakte nog meer titels bekend maar toonde hiervan geen volledige trailers. In bovenstaande mash-up zie je onder meer AirMechVR, Damaged Core, Esper  en VR Sports Challenge voorbij komen.

Overkill’s The Walking Dead (StarVR?)

https://www.youtube.com/watch?v=kAHkMo9r5fo

Deze game werd gelijktijdig aangekondigd met de vernieuwde StarVR en is speelbaar op de E3. De game is een on rails experience wat inhoud dat je zelf niet kunt  bewegen/navigeren. In de game neem je plaats in een rolstoel en kan je met behulp van een shotgun Walkers voorzien van een nodige dosis lood.

De ervaring is vooral een showcase van de StarVR bril en de mogelijkheid om externe objecten te betrekken in de game. Overkill’s The Walking Dead wordt ontwikkeld als een co-op shooter maar heeft nog geen releasedatum en officieel platform. Het is dus onbekend of deze game enkel ook voor de Rift of Morpheus wordt uitgebracht.

 

Trackmania Turbo (Oculus Rift)

Dat racegames prima werken met een vr bril bewees Blazerush al. De aankondiging van Ubisoft van een nieuwe Trackmania deed ons hart dan ook gelijk racen. De game bevat maar liefst 200 verschillende tracks, diverse omgevingen en de mogelijkheid om zelf racetracks te maken.

Trackmania Turbo zoals de reboot heeft biedt tevens een co-op mogelijkheid waarbij je met zijn tweeën één voertuig bestuurd. Wij kunnen niet wachten tot we weer oldschool chaos op de baan kunnen creëren!

 

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!