Dive Zombie

Eindelijk antwoord op de vraag: ‘’Overleef ik een zombie apocalypse’’. Met Dive Zombie waan je je in een wereld waar alleen jij nog over bent, gewapend met iets dat lijkt op een flare gun, en dan zo lang mogelijk overeind blijven staan.

Bij het opstarten van de app wordt gevraagd of er gespeeld wordt op de Dive manier of zonder bril. Dive Play verdeelt het scherm waardoor het 3D effect wordt gecreëerd. Normal play is ideaal voor degene die het misschien toch nog te eng vinden om afgesloten te zijn.

IMG_7341

Gameplay

Het spel is heel eenvoudig en dat maakt het juist leuk. In een ruimte onbekend hoe groot sta jij in het midden en word je van alle kanten omringd door zombies. Ik begon dit spel zittend, maar dan verdraai je al snel je nek omdat je bij dit spel echt 360⁰ om je heen moet kunnen kijken. In de richting waarin je kijkt wordt om de twee seconde een soort vuurschot afgevuurd. Even lastig op het begin waar het schot precies heengaat, maar dit went al snel. De zombies op enige afstand worden teruggestoten , pas als ze echt dichtbij komen kunnen ze worden uitgeschakeld met een schot. Maargoed, hoe langer je het volhoudt, hoe meer en hoe sneller de zombies op je af komen.

Links bovenin staat hoeveel zombies er uitgeschakeld zijn. Dit geeft het spel een competitie element wanneer je met meerderen bent.

IMG_7345

Geluid

Het geluid dat de zombies maken is steeds gelijk. Leuke is alleen dat het geluid harder wordt naarmate de zombies dichterbij komen. Daarnaast wordt het geluid verdeeld naar de kant waar ze vandaan komen. Met oordoppen in geeft het geluid het beste effect, zo ben je altijd op je hoede terwijl je bezig bent één van je weg te schieten.

Graphics

De zombies zijn zo gedetailleerd dat je ze eigenlijk wel ver van je af wilt houden, maar niet zo afschrikkend dat je de bril niet eens op wilt zetten. Prima gedaan. De ondergrond is van matige kwaliteit, maar daar draait het ook niet echt om.

Gespeeld met: ColorCross vr
Geschikt voor: Google Cardboard, Homido & Durovis Dive etc.

7 Total Score

De eenvoud en het gebruik van geluid maakt het een leuk spel. Daarnaast heeft het een competitief element door zelf bij te kunnen houden wie er het langste bleef staan. Een goede game om mee te beginnen de 360⁰ ervaring te krijgen.

Wat vind jij? Wees de eerste!
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!