Eerste Google Daydream apps bekend gemaakt

Google is flink bezig hun nieuwe lijn smartphones onder de aandacht te brengen. In de eerste commercials wordt ook duidelijk verwezen naar de VR mogelijkheden. De Pixel en Pixel XL zijn de eerste toestellen die geschikt zijn voor het Google Daydream Virtual reality platform. Naast de prijs voor de Daydream View headset zijn de eerste titels ook bekend gemaakt.

Van Cardboard naar Daydream

headsetGoogle was met Cardboard een vernieuwende speler op het gebied van VR op mobiele toestellen. Met de Daydream View zal de ervaring nog een stuk beter worden. Deze headset gaat 79 dollar kosten in de Verenigde Staten en 69 euro in Duitsland.

Nederland behoort helaas niet tot de eerste landen waar de View wordt verkocht. De Daydream View is gemaakt van een soort textiel en wordt standaard geleverd met een bewegingsgevoelige controller.

In tegenstelling tot de vergelijkbare Gear VR van Samsung heeft de View geen extra hardware aan boord om de “latency” ofwel vertraging van het beeld te minimaliseren.

Daydream Software

pixeldaydreamEr zijn al een aantal apps bekend die direct na de lancering beschikbaar zijn. Naast YouTube VR en Google Play Movies kun je ook via Hulu VR video kijken. Star Chart VR en Gunjack kennen we al van de Gear VR, Hunters Gate ziet er uit als een goed afgewerkte game met online multiplayer:

Danger Goat ziet er zeer opvallend uit, Need for Speed is een serie die bekend staat om mooie graphics. Racespellen op de Gear VR zijn er vooralsnog erg weinig. Het Fantastic Beasts spel met de karakters van J.K. Rowling ziet er veelbelovend uit en gaat gebruik maken van de motion controller als “toverstaf”.

Van Android naar Daydream

In principe is Daydream een aanvulling op het Android besturingssysteem, er zijn al veel titels beschikbaar voor Android. Daarmee kan het aantal apps snel uitgebreid worden mits de verkoopcijfers van de Pixel en andere Daydream toestellen voldoende zijn.

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!