Enter the space

Vaag. Dat is zoals je Enter the Space zou kunnen noemen. Het begint al vaag met de naam: op de pics staat “Enter the space”, op WearVR staat ie als “Welcome to the space show” en na downloaden en uitpakken van het bestand vind je de boel terug in de directory “Nouveau Dossier\WindowsNoEditor\Enterspace”. Het zal wel.

Beschrijving

Hoe dan ook, het spul werkt in ieder geval wel direct, wat lang niet altijd het geval is. Het startmenu is eenvoudig: een keuze maken tussen Francais of English: door middel van kijken naar de optie verschijnt er een groene band om de keuze en deze is met de linkermuisknop te bevestigen.
De speler start in een soort ruimteschip, waar nog enige interactie mogelijk is. Een aantal stoelen staan om een soort holo-deck waaruit een aantal kubussen en rechthoeken zweven. De boel hangt statisch in de lucht, en er is niets wat het kan laten bewegen. Waar het toe dient? Ook vaag. Iets naar achteren staat een soort pedestal: een zuiltje met daarop een groen logo. Daar naartoe lopen geeft de mogelijkheid om met de linkermuisknop de boel te activeren: er komt een soort Minion-op-vliegend-schoteltje tevoorschijn die met een flinke vlam onder het ruimteschipje naar beneden zakt in de ruimte. Erg vaag.

Door naar het vliegende schoteltje te kijken ontstaat een menu, wat vervolgens weer te activeren is door naar de verschillende opties te kijken en de muisknop in te drukken. Op alle vragen komt een, althans voor mij, onverstaanbaar piepend antwoord waarbij alleen de laatste optie “Can you open the door” daadwerkelijk iets uithaalt. Inderdaad: het mannetje/poppetje/ruimteschipje begeeft zich naar een soort sluisdeur en tikt een groen scherm aan waarna ook deze deur opengaat.

Vervolgens stap je in een omgeving die in eerste instantie wel indrukwekkend is. Kijk je iets beter, dan ziet het er wat mal uit: een soort poster die in de brand staat met een sprinkler installatie die wat waterdruppels om zich heen spuit (die, hoe vaag dat ook in de ruimte is, naar beneden vallen..??) en een trap die naar een platform leidt. Om je heen krijg je een indruk van een groot los in de ruimte zwevend object met torens en een zwevende wolk onbekende deeltjes. Het geheel wordt begeleidt door, opnieuw, een vaag muziekje wat een beetje Jean Michel Jarre invloeden heeft.

Het platform opgestapt en vervolgens toch weer even verrast: het lijkt een soort teleport te zijn die je hoger en hoger tilt. Dat begint er op te lijken! Helaas van korte duur: de teleport laat je landen op een soort grote botsauto met wisselend doorzichtig en ondoorzichtige bodem. Het geval begint zich te bewegen en neemt je mee over, onder en tussen ruimtepuin, grote rotsen en diverse stellages en bouwsels door. Het zal ongetwijfeld chique zijn geweest als ik deed alsof ik af en toe echt even schrok van de laag overvliegende rotsen, maar helaas: het spel (? is het wel een spel? of een beleving?) zuigt je niet zover naar binnen dat dat ook maar één keer gebeurd.

Conclusie

Vaag is ook de bedoeling: waar moet dit toe leiden? Wordt dit een game? Is het een teaser ergens voor? Boven de video staat “Enter the space teaser geekoplis 2015”. Een soort cartooneske achtergrond geeft echter niet meer prijs dan dat. “Demo voor de show Geekopolis”. Een bezoek aan de website maakt niet veel meer duidelijk. Vermoedelijk heeft men iets willen aantonen wat de mogelijkheden van VR zijn, maar is daar slechts ten dele in geslaagd.

Kortom: leuk om vooral eens te bekijken, en dat was het dan. Je kunt em vinden op wearvr.

 

 

6 Total Score

Wat vind jij? Wees de eerste!
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!