Experience: Adrenapur Helicopter en Dinotrek

Los van alle speelbare demo’s verschijnen er ook met regelmaat zogenaamd “experiences”: in feite een soort trailer, teaser van hetgeen de uitgever voor ogen heeft met het work in progress. Waar men mee bezig is, om het maar eenvoudig te houden.  Meestal zijn die experiences redelijk compact, vandaar vandaag “twee in één”!

Dinotrek VR Experience

dino2De eerste is direct de aardigste: wellicht een beetje inhakend op het huidige succes van Jurassic World, maar desondanks de moeite waard om eens te bekijken. De kijker wordt in een omgeving neergezet zoals die had kunnen zijn ten tijde van de dinosauriërs. Onbekende, hoge, weelderige vegetatie in een afgeschermd dal, en vlak voor in beeld een grote dinosaurus. Zo te zien van het type Pterodactylus een voorouder van onze huidige vogels.

Druk bezig met het nest te verzorgen, waarin een aantal eieren, en al een uitgekomen jong in te vinden zijn. Na wat te hebben rondgescharreld slaat het beest de vleugels uit en klapwiekt over het landschap. De kijker volgt vlakbij, is er als het ware aan vastgekleefd, maar er is alle vrijheid om 360 graden rond te kijken. Na een klein stukje landt het beest en de kijker staat tussen een aantal volledig andere reptielen die plotseling worden opgeschrikt door een Tyrannosaurus Rex.

De Rex achtervolgt een kudde verschillende dinosauriërs en de kijker volgt weer. Vooruit kijkend snel je mee over het landschap, terwijl als je achterom blikt het grote beest vlak op je hielen zit.
De achtervolging duurt even, en uiteindelijk weet de kudde (en de kijker) te ontsnappen terwijl de Rex één slachtoffer op de grond weet te werken.

Al met al een heel aardig gegeven, en fraai in beeld gebracht. Het gevoel van diepte en “immersie” is echter niet echt aanwezig. Samenvattend: beslist leuk om eens even een keer te zien, en ook gerust nog een tweede of derde keer: je ontdekt iedere keer wel weer iets nieuws.

Adrenapur Helicopter

Zo weinig als je bij Dinotrek kunt doen…. kun je nog minder bij Adrenapur Helicopter. De heli zelf is vrij spartaans ingericht, maar het ziet er wel strak uit. De stad (New York?) ziet er gelikt uit en geeft een goed 3D gevoel. Zittend in de heli komt er plotseling een stroom pilotenpraat uit de radio, waarna de heli opstijgt. Hopelijk komt deze game ook nog uit voor goedkopere brillen zoals Google Cardboard en de ColorCross.adrenapur

De gebouwen zakken onder je weg terwijl je rondom kunt kijken. Plotseling verandert het geluid en roept de piloot Mayday terwijl de helicopter ongecontroleerd begint te bewegen. Zwiepend zakt de heli naar beneden en met een laatste zwaai verandert het beeld in het menu. Die laatste zwaai komt erg realistisch over en de eerste keer beweeg je sowieso onbewust mee.

Het beeld ziet er goed uit, en de beleving is zeker ok. Enige nadeel is de duur: al met al duurt de hele experience misschien net een halve minuut. Dat had zeker meer mogen zijn want het ziet er veelbelovend uit.

7 Total Score
Dinotrek en Adrenapur Helicopter: twee experiences kort belicht.

Wat vind jij? Wees de eerste!
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!