EXPERIENCE BALI – Island of the Gods

Ooit al eens op Bali geweest? Nee? Ooit al eens zin gehad om er naar toe te gaan? Wie niet, zou het antwoord moeten zijn. Dat Bali een schitterend eiland moet zijn is inmiddels wel breed bekend. Mocht het je te duur zijn, dan is er in ieder geval nu ook via de techniek van 360 graden filmen de mogelijkheid om het eiland eens goed te bekijken.

Beleving

Ook dit is weer een Experience, een beleving. Zowel letterlijk als figuurlijk: met de Rift op is het echt een beleving. De film is ongelooflijk scherp en gedetailleerd en in tegenstelling tot een flink aantal games is hier geen losse pixel te ontdekken.
Er is geen bediening mogelijk, maar er kan wel rondom gekeken worden met de Rift. Het beste komt de film dan ook tot zijn recht als je er bij gaat staan, zodat er vrij rondom gekeken kan worden.

Schokkerig

Het beeld is zoals gezegd messcherp maar dat heeft ook zijn nadelen: bij een beweging van het hoofd, vooral horizontaal, kan het geheel wat na-ijlen: hele kleine micro-stutters treden op die het soms wat onprettig kijken maken.
Toch is met wat beleid in de beweging prima te sturen. Er worden verschillende toeristische trekpleisters getoond van het eiland, waarbij de kijker volledig vrij rondom kan kijken. Het zijn geen statische beelden, maar een echte film die onder meer een aantal vrouwen werkend in de sawa’s laat zien, de omgeving van een waterval, de zonsondergang op het strand en een show in een stadion van een inheemse dans. Als er bijvoorbeeld bij die laatste rondgekeken wordt, dan zit je gewoon echt tussen de andere mensen, waarbij nogmaals de scherpte en details verrassend hoog zijn.

bali2

Next thing of being there?

Tsja. In het echt is het natuurlijk nog veel en veel mooier. Maar met deze film in combinatie met een 360 player en een Oculus Rift krijg je toch een heel goed beeld van hoe het eiland eruit ziet. “Krijg je toch ook met een gewone film?” Klopt. Alleen voegt de Rift hier duidelijk een dimensie toe zodat de kijker echt deel uitmaakt van de omgeving. De experience is onder andere te vinden op Oculus Share

8 Total Score
Wil je eens kijken hoe Bali eruit ziet, dan zeker deze Experience eens ervaren!

Beeldkwaliteit
8
0
Wat vind jij? Wees de eerste!
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!