Gaat ODG de Hololens overtreffen?

Augmented Reality brillen kun je in twee categorieën opsplitsen: De Google Glass brillen met een klein frame en beperkte mogelijkheden, en de Microsoft Hololens met een flinke headset en een meer overtuigende ervaring. De R-7 Smartglasses van ODG biedt de mogelijkheden van de Hololens in de vorm van een stijlvolle bril. Is de R-7 de toekomst van slimme brillen?

De perfecte combinatie van technologie

De Google Glass was een innovatief product dat zijn tijd wellicht iets te ver vooruit was. De keuze om de bril aan eindconsumenten of “early adaptors” te verkopen heeft geleid tot een marketing ramp. De bril werd gezien als schending van de privacy, gebruikers werden nogal eens uitgelachen.

ODG richt zich op de professionele markt, de R-7 heeft met $2750,- ook een professioneel prijskaartje. Deze prijs ligt in lijn met de Microsoft Hololens, de R-7 ziet er wel een stuk “vriendelijker” uit. Daarmee is deze slimme bril een combinatie van twee stromingen binnen Augmented en Mixed Reality.

Android of Windows?

De Hololens van Microsoft werkt op basis van het Windows besturingssysteem, de R-7 werkt met een aangepaste versie van Android. Net als het Oculus platform op een Samsung Gear VR, en de Daydream software van Google heeft ODG een eigen laag over het Android systeem gelegd.

De bril heeft een Qualcomm SnapdragonTM 805 Quad Core processor ingebouwd, 3GB RAM, 64 GB opslag en twee 720p displays. Daarnaast is er een Full HD camera ingebouwd, twee microfoons, een hoogtesensor en vochtigheid sensor. Hier is uit op te maken van de ODG R-7 zich richt op de industriële sector.

Content is King

De R-7 Smartglasses is net zo slim als de software die op de bril werkt. Het Android platform biedt de basis voor bedrijven om applicaties te ontwikkelen, dit zullen voornamelijk industriële toepassingen zijn.

De Hololens richt zich ook op de eindconsument met spellen als Minecraft. Met het strakke design en een professionele focus kan ODG een behoorlijk marktaandeel verwerven, of gaan de grote merken als Microsoft en Google hier een stokje voor steken?

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!