Game Face Mark 5

De Game Face wordt de Oculus Rift killer genoemd. Dit komt primair door de ingebouwde hardware waardoor deze headset dienst doet als standalone vr bril. Je hebt geen externe hardware nodig om aan de slag te kunnen met de Game Face. De bril beschikt bovendien een scherm zoals je die (nog) nergens anders ziet.

Mogelijkheden

De Game Face huisvest een 2,5K scherm oftewel een resolutie van 2560 x 1440 pixels.  Dit is ruim 70% meer dan de huidige Oculus Rift DK2Grootste selling point van deze vr bril is echter de ingebouwde Tegra processor van fabrikant NVIDIA.  De Tegra K1 heeft bizar veel rekenkracht, meer dan een XBOX 360 en Playstation. Hierdoor is het voor het eerste mogelijk om hoogwaardige games te ontwikkelen voor een mobiel platform.

De bril is bovendien volledig draadloos en werkt zonder smartphone of andere externe hardware.  Nadeel is wel dat je geen 6 DOF hebt maar 3DOF waardoor vooruit, achteruit en zijwaarts bewegen niet wordt geregistreerd.  Ander nadeel is dat zal het gewicht zijn. Hoewel een mobiele processor niet bijzonder veel weegt ga je dit wel merken aan het totaalgewicht.  Natuurlijk zal de accuduur tevens tegenvallen wanneer je full on gaat gamen.

De bril is werkelijk uniek omdat die volledig draadloos is én geen gebruik maakt van een de techniek van een smartphone.  Doel van het gelijknamige bedrijf is om met de Game Face een mobiele game ervaring te bieden voor een schappelijk bedrijf. De bril ondersteunt zowel 3d als 2d content waardoor je ook films kunt kijken en huidige generatie games kunt spelen. Nieuwe games worden ontwikkelt door onder andere Gameloft en EA mobile.

Prijs & releasedate

De releasedate van de Mark 5 is nog onbekend en de prijs wordt ‘consumer friendly’. Reken op zo’n 250 / 300 euro.

Schermresolutie 2.5 K (2560 x 1440)
Scherm 2.5k LCD Display
FOV
FPS
Latency
Refresh rate 120 hz
Tracking Headtracking 3 DOF
Accelerometer & Gyroscoop
Magnetometer
Audio 3.5 mm Jack
Aansluitingen HMDI | WIFI  | GPS| Bluetooth
Batterijduur 3 uur video | 48 uur audio
Opslag MicroSD
Stroom Micro USB
Gewicht ongeveer 500 gram
Releasedatum 2015
Prijs 250 – 300 euro
Extra ARM Cortex CPU
nVidia Tegra Series GPU
Qualcomm Snapdragon SoC

 

We will be happy to hear your thoughts

Reageer!