Gear VR Game Review: Cerevrum

Cerevrum is een nieuwe manier om te leren met Virtual Reality. Als speler stap je in een conflict van de Goden in de wereld van Enuma. Als eerste moet je een groot aantal vijandelijke ruimteschepen zien te verslaan. Je hebt drie vaardigheden om in te zetten; geheugen, opmerkzaamheid en ruimtelijk inzicht. Met deze vaardigheden kun je schoten aflossen en de ruimteschepen uit de lucht knallen.

  • Ontwikkelaar: CEREVRUM INC.
  • Genre: Educatief / Puzzel
  • Prijs: Gratis

Game Review

cere3Cerevrum is een Brain Training spel dat zich vooral lijkt te richten op een jongere doelgroep. De kleuren zijn fel, de uitleg is duidelijk en de gameplay is eenvoudig. Het is eigenlijk een collectie van drie mini-games, je kiest zelf welke vaardigheid je gebruikt.

Hoewel het feitelijk de bedoeling is om jouw vaardigheden te trainen zul je snel kiezen voor de vaardigheden die je al hebt. Dat is de valkuil bij dit spel; je wordt niet echt gedwongen om bepaalde vaardigheden te gebruiken.

Spelenderwijs leren is niet alleen leuker, maar ook effectiever. Dat is de boodschap van de ontwikkelaars die een achtergrond hebben in neurowetenschappen en Virtual Reality.

Beeld en Geluid

cere2Dit spel ziet er heel goed uit. Hoewel het in beginsel een redelijk plat spel is met puzzels die voor je gezichtsveld verschijnen, zijn er voldoende 3D elementen toegevoegd om het visueel aantrekkelijk te maken.

In contrast met veel space shooters is er gekozen voor een licht kleurenpalet waarmee dit spel ook heel aantrekkelijk is voor kinderen. Met de commentaarstem en de “spelleider” krijgt het spel ook wat meer karakter.

Besturing

De besturing werkt heel eenvoudig met het Gear VR touchpad en rondkijken. Een controller is niet nodig. Het spel is niet echt tijdgebonden dus je kunt op je gemak keuzes maken.

Conclusie

cere4De makers van dit spel hebben flinke ambities, ze willen de cognitieve eigenschappen van de speler verbeteren. Volgens hun eigen website is dat ook mogelijk, er zijn diverse wetenschappelijke testen uitgevoerd waaronder een visuele geheugen test.

Een Amthauer test, een aandachtstest op de schaal van Schulte en ga zo maar door. Dat nemen we dan maar aan, voor de speler is het vooral een leuk puzzelspel met een aantrekkelijke vormgeving. Sync vr for Samsung Gear VR & Google Cardboard

Hoewel het spel een zeer sterke grafische stijl heeft en een soort verhaal kan het wel een beetje monotoon worden. Er zijn niet echt missies om te volbrengen, je kunt zelf kiezen welke vaardigheden je inzet tijdens het spelen. Het zou interessant zijn als je gedwongen wordt om juist je zwakkere vaardigheden in te zetten en deze te verbeteren.

Er mist daarmee een vorm van urgentie tijdens het spelen. En daar komt de afweging tussen entertainment en leren om de hoek kijken. Cerevrum wil zowel een spel zijn als een training, en valt daar vervolgens een beetje tussenin. De uitdaging is beperkt, je zult ook niet na enkele speelsessies een cognitief wonderkind zijn.

7.3 Total Score
Ambitieus, eenvoudig en gratis

Cerevrum is een ambitieus spel waar duidelijk veel aandacht in is gestoken. Het is ook een uitstekend voorbeeld van de mogelijkheden die mobiele VR headsets bieden. Je kunt heel eenvoudig een kind een Gear VR geven om even een spelletje te spelen waarbij de grijze massa geprikkeld wordt. Cerevrum is gratis te downloaden, waarmee het van interessant wordt verheven tot een echte aanrader. Hoewel het als spel een beetje tekort schiet zul je onder de indruk zijn van de vormgeving, en je zult je even vermaken met de leuke mini-games. En het is geen tijdverspilling want je traint je hersenen, tenminste als je de claims van de maker moet geloven!

Gameplay
7
Graphics
7
Besturing
8
Wat vind jij? Wees de eerste!
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!