Gear VR Game Review: Dragon Front

Je bent een verbannen God die het verleden wil veranderen met als doel orde terug te laten keren naar deze uiteen gevallen wereld. Bij deze missie heb je de beschikking over één van de vier verschillende teams die alles voor je doen om de overwinning te behalen. Je wordt hierbij uitgedaagd door een andere God met dezelfde krachten. Kun jij stap voor stap de juiste keuzes maken om jouw tegenstander te verslaan?

  • Ontwikkelaar: High Voltage Software
  • Genre: Actie / Strategie / Sociaal
  • Prijs: Gratis (met in-app aankopen)

Game Review

df1Als je het spel Hearthstone van Blizzard kent weet je wat je bij Dragon Front kunt verwachten. Het is een virtueel kaartspel waarbij je de juiste keuzes moet maken en jouw krachten slim moet inzetten om te winnen.

Dragon Front toont ook overeenkomsten met het virtuele kaartspel Ascension die ook te koop is in de Gear VR app store. Toch zijn er verschillen tussen deze titels.

Dragon Front verkeert momenteel in een Beta versie, dat houdt in dat nog niet alle functies geheel vlekkeloos werken. Momenteel is het laden en downloaden nog een vervelende kwestie. Na eerste enkele honderden MB’s te downloaden wordt je in het menu geconfronteerd met updates waarbij een voortgangsbalk tergend traag beweegt. Toch is het de moeite van het wachten waard, zeker als je fan bent van turn-based kaartspellen.

Beeld en Geluid

df3Dragon Front is uitgebracht voor zowel de Gear VR als de Oculus Rift. Op de Rift ziet alles er een stukje mooier en strakker uit, toch is de Gear VR versie behoorlijk indrukwekkend. De graphics zijn duidelijk, de kaarten zien er netjes verzorgd uit, en je “ziet” de andere speler live bewegen.

De audio is ook dik in orde, vanaf het titelschem krijg je bombastische muziek te horen, precies zoals je dit zou verwachten in dit genre. Ook de geluidseffecten klinken goed. Bij een multiplayer spel als deze mag voice-chat ook niet ontbreken, zo kun je de tegenstander verbaal ook in de pan hakken.

Besturing

Je kunt het spel besturen door rond te kijken en handelingen uit te voeren met het touchpad van de Gear VR. Je kunt ook een externe controller gebruiken, dat is toch net iets makkelijker bij het selecteren van kaarten en andere opties. Een controller is niet verplicht, het biedt bij dit spel wel een meerwaarde.

Conclusie

df2Ontwikkelaar High Voltage werd bekend door hun First Person schietspel “The Conduit” voor de Nintendo Wii. Dit bedrijf weet het onderste uit de kan te halen wat betreft processorkracht, dat is te zien aan de Gear VR editie van Dragon Front.

Ook zijn ze innovatief wat betreft besturing. Dragon Front begon als fysiek spel waar de spelregels werden uitgewerkt. High Voltage besloot een VR versie te maken van dit kaartspel dat nooit is uitgebracht. Dragon Front is daarmee een exclusief VR computerspel dat overduidelijk inspiratie put uit traditionele kaartspellen.

Ascension is een ander strategisch kaartspel dat ook als digitale versie te koop is in de Gear VR app store. Dat spel is echt bedoeld als aanvulling op het normale spel, voor spelers die zich niet in dezelfde ruimte bevinden. Dragon Front is van de grond af aan ontworpen als online multiplayer spel.

Dat is duidelijk te zien aan een feature als voice-chat. Daarnaast is er nog een bijzonder detail; de bewegingen van de speler worden vertaald naar het hoofd van de speler in het spel. Zo lijkt het alsof je naar een monster versie van jouw tegenstander kijkt.

8 Total Score
Een gratis beta met veel potentie

Het spel is gratis te downloaden, vervolgens krijg je enkele trainingsmissies waarbij je de regels leert, en een gevoel krijgt voor de vier teams. Na de training mag je één team kiezen, je kunt andere teams en geavanceerde mogelijkheden binnen het spel kopen. Als je wilt blijven spelen zul je na verloop van tijd dus moeten betalen. Het spel is goed verzorgd en heeft die verslavende factor die bekende titels als Hearthstone en Ascension ook bieden. Voor liefhebbers van dit genre is Dragon Front een titel die je zeker moet proberen, voor nieuwkomers geeft de gratis Beta versie een goed overzicht van de mogelijkheden die dit genre biedt.

Gameplay
8
Graphics
8
Besturing
8
Wat vind jij? 3.45 (1 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!