Gear VR Game Review: Floor Plan

De lift in Floor Plan brengt je naar diverse etages waar je kennis zult maken met vreemde figuren en uitdagende puzzels. Door je gezond verstand te gebruiken, en af en toe creatief te denken kun je de mysteries van de verschillende etages ontrafelen.

  • Ontwikkelaar: Turbo Button
  • Leeftijd: Alle Leeftijden
  • Genre: Puzzel
  • Prijs: €6,99

Game Review

fp3Er is geen tekort aan puzzel spellen op de Gear VR. Floor Plan probeert zich te onderscheiden met een aparte stijl, zowel op grafisch gebied als de manier waarop de puzzels gepresenteerd worden. Een nadeel van de Gear VR is dat je niet vrij kunt bewegen.

Bij Floor Plan is dat probleem slim opgelost door de speler in een lift te plaatsen. Je gaat van etage naar etage met als uiteindelijke doel die maffe lift te verlaten.

De puzzels beperken zich niet tot afzonderlijke etages, je zult regelmatig terugkeren naar etages om vondsten en nieuwe inzichten toe te passen. De presentatie is onderhoudend en zorgt ervoor dat het spel niet snel zal vervelen. Die kans is overigens vrij klein aangezien je met een beetje gezond verstand het gehele spel in enkele uren kunt voltooien.

Beeld en Geluid

fp4De graphics zien er fris en vrolijk uit. Het is een genot om naar de verschillende etages te kijken, je wordt steeds opnieuw verrast door de creatieve details. Je kunt overigens wel stellen dat Floor Plan niet direct het onderste uit de kan haalt van de mobiele processor. Het ziet er leuk uit maar het ontwerp is vooral functioneel.

De karakters die je tegenkomt maken geluid maar spreken niet. Deze “stemmen” en de diverse geluidseffecten hebben een cartoon stijltje die goed aansluit bij de graphics. De muziek is typische liftmuziek, heel toepasselijk en het brengt alle elementen heel goed samen.

Besturing

Floor Plan is in feite een point-and-click puzzelspel. Je kijkt naar een voorwerp, tikt een keer op het touchpad van de Gear VR en je kunt verder. De besturing zit het spelconcept nergens in de weg. Omdat je stil staat in de lift hoef je niet te lopen of andere capriolen uit te halen. Bij de Oculus Rift versie kun je overigens wel voorover leunen om iets verder in de kamers te kijken, bij de Gear VR versie is dat niet mogelijk.

Conclusie

fp2Het genre dat momenteel het beste vertegenwoordigd is op de Gear VR is zonder twijfel het puzzelspel. Het spreekt ook wel voor zich, we bevinden ons nog steeds in de eerste generatie VR spellen, puzzelen is dan een veilige keuze.

Bij Floor Plan wordt de lift gebruikt als een excuus om vrij rondlopen te vermijden. Dat is niet de meest subtiele oplossing, het werkt hier wel. Dit is een VR spel waarbij je niet veel hoeft te bewegen, alles speelt zich recht voor je neus af.

De vraag is wel of dit spel past bij een VR headset. Omdat je van etage naar etage gaat en niet veel meer kunt waarnemen dan de kamers en de wanden van de lift voegt het gebruik van een headset niet echt veel toe aan de beleving, tenzij je vrij claustrofobisch bent aangelegd. Floor Plan op een PC met muis of op een Nintendo Wii met Wiimote zou ook niet misstaan. Floor Plan is een leuk puzzel spel met een originele uitstraling die “meelift” op de populariteit van puzzel spellen als Esper 1 en 2.

7.3 Total Score
Puzzelen geblazen!

Met een prijs van 7 euro verwacht je een behoorlijke spelervaring, zeker voor mobiele games. Floor Plan zal je enkele uren vermaak bieden, wanneer je alle puzzels hebt opgelost is er niet echt een reden om het spel nogmaals te spelen. Daarmee is het een geschikt spel voor puzzel fanaten, en mensen die graag een relatief rustige en onderhoudende game willen spelen waarbij je niet teveel hoeft te bewegen.

Gameplay
7
Graphics
8
Besturing
7
Wat vind jij? Wees de eerste!
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!