Gear VR Game Review: HOVR

Kies één van de karakters en duik in een race tegen hackers in de wereld van HOVR. In dit spel zijn er drie uitdagingen; zorg dat je de eindstreep haalt, wees sneller dan de “hackers” en ga voor de hoogste score. Je strijdt niet alleen tegen de bots maar ook tegen de klok, probeer dus de snelste route te vinden.

  • Ontwikkelaar: Game Cooks
  • Genre: Aktie / Arcade
  • Prijs: €1,99

Kies één van de karakters en duik in een race tegen hackers in de wereld van HOVR. In dit spel zijn er drie uitdagingen; zorg dat je de eindstreep haalt, wees sneller dan de “hackers” en ga voor de hoogste score. Je strijdt niet alleen tegen de bots maar ook tegen de klok, probeer dus de snelste route te vinden.

Game Review

hovr1HOVR is een racespel, een genre dat momenteel zeer ondervertegenwoordigd is op de Gear VR. Dit spel valt onder de “experimenten”, dat betekent dat niet alles perfect werkt.

Toch is dit geen gratis demo, je moet €1,99 betalen om vier levels te spelen. Naast de keuze uit vier karakters zijn er diverse power-ups zoals batterijen, speed boosters, wapens en extra bescherming. Synchronize 360 video to samsung gear vr

Het futuristische ontwerp doet denken aan andere racers zoals de klassiekers F-Zero en Wipeout. Omdat de karakters zijn uitgerust met een “hoverboard” kunnen ze op rails springen, een concept dat al eerder gebruikt werd in spellen als Jet Set Radio, Rayman en diverse skateboard games waaronder SSX. Je kunt “stunts” uitvoeren in de lucht maar die zijn vrij beperkt.

Beeld en Geluid

hovr2Het design van de karakters en de wereld is dik in orde. Het spel straalt een eigen karakter uit vanaf het menu tot het spel zelf. Helaas zie je dat de horizon tijdens het spelen opgebouwd wordt.

Zelfs op een zwakkere mobiele processor zou dat niet nodig moeten zijn. De muziek is typische rockmuziek die je vaak hoort bij racespellen, de geluidseffecten zijn ook kenmerkend voor het genre.

Besturing

Je stuurt door je hoofd te bewegen, wapens vuur je af met een tik op het touchpad. Spelen met een controller zou het spel makkelijker maken, al zou het daarmee wel een zeer traditioneel racespel worden. Een controller gebruiken als optie zou een welkome toevoeging zijn.

Conclusie

hovr3HOVR is op zich geen origineel spelconcept, op de Gear VR neemt het wel een unieke plaats in. Er zijn momenteel weinig racespellen, de ontwikkelaars hebben nauwelijks concurrentie in dit genre.

Het spel staat momenteel nog in de categorie “experimenten” van de app store, daar staan apps die wellicht nog niet helemaal afgewerkt zijn. Dat is bij HOVR ook het geval.

Bij introductie van dit spel was er nog slechts één level, inmiddels zijn er vier. Omdat er verschillende uitdagingen zijn zoals snelheid en score kun je de levels opnieuw spelen om je vorige score te verbeteren, zelfs als je de eerste positie al behaald hebt. Eigenlijk mogen er nog wel wat meer levels komen, nu is het aanbod aan content nog een beetje mager.

Hoewel de grafische omlijsting er over het algemeen heel netjes uitziet is er één visueel detail dat teleurstelt en dat is de “drawing distance”. Je kunt niet zover in de diepte kijken, je ziet de achtergrond continu opgebouwd worden. Hoewel je van een mobiel Samsung apparaat niet de prestaties kan verwachten zoals bij een high-end console is het toch jammer. Daarnaast maakt deze weergave het spelen ook onnodig moeilijker, je kunt niet altijd voldoende vooruitkijken.

7.5 Total Score
Niet origineel, maar op een unieke plaats

De makers hebben gekozen voor een derde-persoons perspectief, je ziet het karakter voor je zweven. Dat maakt het beeld rustiger in vergelijking met een eerste-persoons perspectief. De vraag rijst wel of Virtual Reality iets toevoegt aan HOVR. Rondkijken is niet aan de orde, het is een lineair racespel. Je “zit” nooit echt in het spel. Op andere platformen zijn al veel racespellen beschikbaar, misschien koos ontwikkelaar Game Cooks bewust voor een platform met weinig concurrentie. Het is terecht dat HOVR nog in het experimentele hoekje staat, er is nog wat fijnafstemming nodig, wat meer levels en de “drawing distance” moet nog beter. Toch moet je betalen voor deze game. Twee euro is niet veel, anderzijds kun je op mobiele apparaten mooiere en betere games vinden, soms zelfs gratis. Wanneer je van racen houdt en de “Podrace” in Star Wars wilt reproduceren is HOVR een aardige titel, we hopen wel dat het spel nog iets beter wordt uitgewerkt.

Gameplay
7
Graphics
6
Besturing
7
Wat vind jij? 4.75 (3 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!