Gear VR Game Review: Mega Spacehole

 

Knal je tegenstanders neer met jouw machtige blik. Wordt de held in elke arena door met je hoofd te draaien. Zorg dat je elk niveau perfect beheerst en wordt de Mega Spacehole die je altijd al had willen zijn!

  • Ontwikkelaar: Furious Union
  • Genre: Arcade / Aktie
  • Prijs: €2,99 (gratis demo)

Game Review

ms4Er is niet veel uitleg nodig; dit een een schietspel, niet meer en zeker niet minder. Als je houdt van eindeloos schieten op felgekleurde objecten die je om onduidelijke redenen willen uitschakelen is dit spel voor jou. Als je snel misselijk wordt en niet houdt van snelle actie kun je dit spel beter overslaan.

Als je niet zeker bent in welke categorie je valt probeer je eerst de gratis demo. De beschrijving in de Oculus App Store beweert dat dit spel “comfortabel” is om te spelen, het genre valt onder “casual”. Nou maak je borst maar nat, Mega Spacehole is een wilde trip voor de Gear VR!

Beeld en Geluid

ms3De felle kleuren en spectaculaire ontploffingen maken Mega Spacehole een feest om naar te kijken. De arena’s wisselen van kleur en achtergrond, al heb je weinig tijd om de achtergrond te bewonderen. De objecten zijn gestileerd, het betreft geometrische vormen die uit elkaar spatten in duizenden stukjes.

Alles samen vormt het een spectaculair geheel. De geluidseffecten en de muziek sluiten hierop aan, de stampende techno soundtrack maakt het spel nog dynamischer.

Besturing

Dit is een “gaze” shooter, een nieuwe genre dat dankzij VR gaming is ontstaan. Je kijkt rond en kunt zo richten op de vliegende objecten. Schieten gaat automatisch. Er komt meer strategie bij kijken dan je wellicht zou verwachten, door slim te mikken op power-ups kun je het spel vertragen of alle objecten in één keer van de kaart vegen.

Wees ook niet te snel met het oppikken van de power-ups, zo loop je kansen mis. De besturing maakt dit spel wel intensiever dan de “comfortabel” rating doet vermoeden.

Conclusie

ms2Mega Spacehole is een VR versie van de klassieker Asteroids. Er vliegen objecten rond met verschillende en herkenbare vormen en kleuren waardoor het duidelijk is waar je op moet schieten en welk effect dat heeft.

De eerste levels zijn nog vrij rustig, de basisprincipes van het spel worden duidelijk uitgelegd. En dan barst het geweld pas echt los! Ook het geweld is overigens virtueel, er vloeit geen bloed waarmee dit spel ook geschikt is voor jongere spelers.

In tegenstelling tot de meeste spellen in de Gear VR App Store is er een gratis demo beschikbaar van Mega Spacehole. Zo weet je vooraf of dit spel iets voor je is. Als je dus de prijs van €2,99 ziet staan betreft het de complete versie met alle levels. De gratis demo laat je kennismaken met het spel, de gameplay en de humor die ook in het spel verwerkt is.

Als je niet genoeg hebt na deze demo van enkele minuten kun je tot aanschaf overgaan. Overigens is de prijs voor het volledige spel zeker niet te duur voor een actieshooter als deze. Er is genoeg variatie in de levels; de kleuren veranderen, de aanvalspatronen worden anders en er is een duidelijke progressie in het spel.

7.7 Total Score
Een goede arcade shooter

Er komen steeds meer arcade shooters in de Gear VR App Store en de kwaliteit wordt ook steeds hoger. Mega Spacehole behoort momenteel nog tot de top van arcade “gaze” shooters, de gratis demo is een goede manier om de speler een voorproefje te bieden, en daarmee ook mogelijk negatieve reviews voor de betaalde versie te verminderen. Voor fans van snelle schietspellen zonder verhaal maar met veel actie is Mega Spacehole een aanrader.

Gameplay
7
Graphics
8
Besturing
8
Wat vind jij? Wees de eerste!
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!