Gear VR Game Review: OhanaChan

Vervelende bijen voelen zich enorm aangetrokken tot de prachtige bloem OhanaChan. Deze bloem zit niet te wachten op al die aandacht en heeft jouw hulp ingeroepen om de heerlijke nectar van OhanaChan te beschermen. Dit doe je door bolletjes naar de bijen te schieten, hoe beter je presteert hoe hoger je scoort op de wereldranglijst. Je hebt slechts 80 seconden om OhanaChan te beschermen, daarna is het spel voorbij.

  • Ontwikkelaar: Dazzle
  • Genre: Arcade / Shooter
  • Prijs: Gratis

Game Review

Aoc3ls concept moet je bij OhanaChan denken aan een soort Tower Defense waarbij je een object, in dit geval een bloem, moet beschermen tegen inkomende objecten, in dit geval dus bijen. Je schiet continue “kogels” ofwel gekleurde bollen waarmee je de bijen kunt uitschakelen.

Je kunt rond de centraal gepositioneerde bloem draaien met een tik op het touchpad van de Gear VR. Het klinkt redelijk eenvoudig, het spel is eigenlijk nog eenvoudiger. Dit is vooral een technische demo, je kunt het niet echt een volwaardig spel noemen. Vandaar dat dit spel gratis in de app store te downloaden is.

Beeld en Geluid

oc2De graphics zijn vrolijk en kleurrijk. Het palet is gebaseerd op de kleuren zoals Nintendo die ooit heeft bedacht voor de Mario games. Door de Japanse stijl van de karakters wordt deze vergelijking nogmaals benadrukt. Hoewel de graphics niet slecht zijn hebben ze ook niet echt veel karakter. Het is allemaal een beetje low-budget Mario.

Het geluid is nog minder opvallend. Er speelt een synthesizer deuntje die ook direct doet denken aan vroegere platform spellen, de geluidseffecten zijn spaarzaam en monotoon. Je bent de beelden en geluiden al vergeten voordat je de headset afzet.

Besturing

oc1Je speelt OhanaChan met het touchpad van de Gear VR. Schieten gaat automatisch, verplaatsen gaat met een tik op het touchpad. Je draait in abrupte stappen om de bloem heen in een cirkel.

Dat is vooral belangrijk om zicht te houden op de bijen die van alle kanten naar de bloem vliegen. De bloem en de fee met de score zitten nogal eens in de weg, vandaar dat je regelmatig moet draaien. Door je hoofd te draaien kun je mikken op de bijen en de power-ups die regelmatig in beeld verschijnen.

Conclusie

Dit is niet het eerste spel voor de Gear VR dat meer op een technische demonstratie lijkt dan een volwaardig spel. De beelden uit het spel zien er best leuk uit, maar als je daadwerkelijk aan het spelen bent zal je snel verveeld raken. Dat hebben de makers blijkbaar ook gemerkt, je speelt drie rondes van 80 seconden waarna het spel alweer voorbij is.

De besturing werkt op zich goed, maar de bloem en de vliegende fee met een scorebord zitten vaak in de weg. Je probeert de bijen te schieten en dan vliegt er weer een fee voor je neus. Wanneer je een bij raakt zal je score omhoog gaan maar verder gebeurt er niet zoveel. De bijen vliegen, je schiet ze en ze verdwijnen weer, meer is het niet. Je voelt weinig spanning en er ontbreekt een gevoel van urgentie wat bij je wel bij dit soort spellen zou verwachten.

4.5 Total Score
Een toren die het verdedigen niet echt waardig is

OhanaChan is een gratis spel, het bestand is niet al te groot dus je kunt er geen bult aan vallen. Aan de andere kant voegt het ook weinig toe. Het lijkt alsof de makers even wilde experimenteren met een spel in VR, meer is het niet. Er zijn drie soorten power-ups waarvan er twee weinig of niets uithalen, na drie korte sessies is het spel voorbij. Als je graag alle spellen in de app store wilt uitproberen kun je OhanaChan aan je collectie toevoegen, de kans is groot dat je het na tien minuten weer zult verwijderen

Gameplay
3
Graphics
6
Besturing
5
Wat vind jij? Wees de eerste!
We will be happy to hear your thoughts

Reageer!